UPDATE: Dacian Cioloș a fost ales președinte al Renew Europe: Este doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani - Hotnews Mobile
1 € 4,7788 1 USD 4,3105marţi 21 ian 2020

UPDATE: Dacian Cioloș a fost ales președinte al Renew Europe: Este doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani

de G.S. Miercuri, 19 iunie 2019, 11:23
- a A+
Imagine
Dacian Cioloș este noul președinte al Renew Europe. El spune că președinția grupului Renew Europe este "doar un pas" în construcția politică pe care a gândit-o în ultimii doi ani, "un pas important, dar e doar începutul proiectului". Renew este un nou grup de centru din Parlamentul European, care reunește forțe liberale și progresiste, succesor al fostului grup ALDE Europa."Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara. Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită", a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Anunțul inițial despre alegerea lui Dacian Cioloș în funcția de președinte al Renew Europe a fost făcut pe Facebook de Alin Cristian Mituță, membru PLUS.

Renew este un nou grup de centru din Parlamentul European, care reunește forțe liberale și progresiste, succesor al fostului grup ALDE Europa.

Liderul PLUS era favorit la obținerea acestei funcții în grupul politic european în care este membră și formațiunea lui Emmanuel Macron "În mișcare". Cioloș a devenit principalul concurent pentru șefia grupului după ce, joia trecută, Nathalie Loiseau, lidera eurodeputaților de pe lista pro-Macron, a renunțat la candidatură.

Cioloș devine primul politician din estul Europei care preia președinția unui grup important Parlamentul European.

Pro România, formațiunea condusă de Victor Ponta, nu a fost acceptată în Renew Europe.


27260 de afisari


Un mare punct...
grongobar [utilizator], Miercuri, 19 iunie 2019, 11:31
+44/62
...marcat la capitolul imagine,primul roman presedinte de grup in Parlamentul European ! Felicitari si speram intr-o activitate cat mai vizibila din aceasta pozitie ! Si evident cat mai fructuoasa.
Hai lasa-ma!
omezu [utilizator], Miercuri, 19 iunie 2019, 13:37
+26/34
Da, boss, ce noroc ca psd-istii nu ne-au facut de ras in P.E. Ma gandesc la Grapini, Zoana, Ivan, Norica, Pascu, Severin si altii. Fix Ciolos o sa ne strice imaginea.
inca 47 de comentarii comenteaza
Cookie Settings