Comisarul european pe justiție: România nu este în situația activării Articolului 7 - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4674sâmbătă 04 apr 2020

Comisarul european pe justiție: România nu este în situația activării Articolului 7

de MH Miercuri, 19 iunie 2019, 10:57
- a A+
Imagine
Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a declarat, miercuri, la București, că la acest moment România nu se află în situația în care ar putea fi activat Articolul 7, subliniind că procedura este declanșată atunci când într-un stat are loc o încălcare sistematică a statului de drept. În ultimul an, România a fost amenințată de mai multe ori cu "opțiunea nucleară", ultima dată fiind în luna mai, când prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, avertiza că va fi declanșată o procedură preliminară activării Articolului 7 dacă vor intra în vigoare modificările la Codurile penale."Articolul 7 există pentru momentele când recunoaștem că situația dintr-o țară este serioasă, când este o încălcare sistematică a statului de drept. Nu suntem în această situație în România, în acest moment", a declarat, miercuri, Vera Jourova, comisar european pentru Justiție, potrivit Mediafax.

Declarațiile au fost făcute la Parlament, la reuniunea ministerială UE-SUA a miniștrilor justiției și afacerilor interne.

Până acum, oficialii europeni au fost extrem de critici și au transmis numeroase avertismente către Guvernul României, după modificările controversate la legile justiției și la Codurile penale.


Oficialul CE avertiza că, "în lumina acestor îngrijorări majore, dacă măsurile necesare nu sunt luate în scurt timp, sau dacă sunt făcuți noi pași înapoi, cum ar fi promulgarea noilor amendamente la codurile penale, Comisia va declanșa fără întârziere "Rule of law Framework" (Cadrul UE pentru Statul de Drept)".

Procedura - care prevede un dialog de corectare a problemelor și evitarea a declansării Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene - ar înlocui, cât timp este în desfășurare, Mecanismul de Cooperare și Verificare. "Țintele și recomandările MCV vor fi abordate în Cadrul pentru Statul de Drept. Bineînțeles, România rămâne obligată să respecte angajamentele luate la momentul aderării, iar criteriile MCV rămân până când sunt îndeplinite în mod satisfăcător și în totalitate".
2949 de afisari


aoleo
liviu_ [utilizator], Miercuri, 19 iunie 2019, 11:10
+5/19
sunt si astia cam idioti...
ce s-a schimbat mai exact?! nimic... si-au pus deja slugile, codul penal e la ccr... etc etc...

UE renunta prea usor si asta o sa le dea si mai multa apa la moara hotilor!
astia chiar cred ca toata mafia a disparut odata cu dracnea?!
Arestarea grupului infractional organizat psd
Cozmin30 [utilizator], Miercuri, 19 iunie 2019, 14:23
0/4
Statul cde drept a fost pulverizat de mafia psd si alde.
Nu exista niciun guvern din umbra.
Protocoalele sunt documente tehnice, privind colaborarea dintre institutiile statului, in vederea armonizarii luptei impotriva infractorilor.
Nu exista absolut nimic ilegal, absolut nimic neconstitutional, absolut nimic anormal in aceste protocoale.
Nu scrie nicaieri in protocoale sa fie facute dosare unor nevinovati, nu scrie sa fie fabricate probe, nu scrie sa fie falsificate probe, nu scrie sa fie arestat vreun nevinovat.
Bica si Udrea au putut fi arestate in Costa Rica doar pentru ca intre Politia Romana si Interpol exista niste protocoale de colaborare.
In toate tarile exista protocoale de colaborare intre institutii.
Sectia Speciala a dovedit deja ca este un instrument de intimidare si de hartuire a procurorilor si judecatorilor cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili, instrument aflat in miinile mafiei psd.
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings