O nouă avertizare cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru București și 37 de județe a fost emisă de meteorologi pentru miercuri, până la ora 23.00. În Capitală, vremea se menține călduroasă, cu temperaturi de până la 32 de grade Celsius, însă începând cu orele amiezii crește probabilitatea pentru averse torențiale, vijelii și grindină.

Vreme frumoasa, cu soareFoto: USER UPLOADED

Potrivit meteorologilor, de miercuri de la ora 10.00 și până joi la ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp.

Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, mai ales în zonele de câmpie, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru București și 37 de județe, pentru miercuri, în intervalul 12.00-23.00. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Buzău, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov și Călărași.

Prognoză specială pentru Capitală: Căldură, dar și ploi torențiale, vijelii și grindină

Vremea se menține călduroasă în București, însă începând cu orele amiezii crește probabilitatea pentru ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Miercuri, temperatura maximă va fi în jur de 31 de grade, iar cea minimă de 18-20 de grade. Joi, vremea călduroasă va persista, iar disconfortul termic, mai ales după-amiaza, va fi ridicat.

Cu o probabilitate mai mare spre seară, vor fi perioade în care temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie și posibil căderi de grindină. Maxima termică va fi de 31-32 de grade, iar minima de 18-20 de grade.