Parlamentul de la Chișinău a înființat o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor tentativei de puci constituțional. Comisia va examina inclusiv modul în care au fost emise deciziile Curții Constituționale a Moldovei din 7-9 iunie, transmite Radio Chișinău. Comisia va avea 9 membri și urmează să fie condusă de socialistul Vladimir Țurcan.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisia, care va fi controlată de majoritatea parlamentară, va examina modul în care fosta guvernare și unele instituții ale statului, în special Curtea Constituțională și Procuratura generală, au acționat în perioada dualității de putere la Chișinău. Majoritatea parlamentară crede că la Chișinău în acea perioadă a avut loc un „puci constituțional”.

Pe de altă parte, deputații democrați au declarat că nu au nicio atribuție la deciziile pe care le-a luat Curtea Constituțională.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că în calitate de ministru de Interne, a depus un demers către Procurorul General, prin care a denunțat tentativa de uzurpare a puterii în stat, prin deciziile Curții Constituționale.

Procuratura Generală a recepționat demersul lui Andrei Năstase și urmează să-l examineze în modul stabilit de lege, potrivit unui răspuns oferit de instituție postului nostru de radio.