Ianis Hagi a declarat după victoria uriașă a României cu Croația, scor 4-1, că era important pentru moral ca echipa să înceapă cu dreptul, adăugând că au făcut un joc colectiv extraordinar.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Mă aşteptam să fim buni în atac, ştiam că aveam jucători de calitate în faţă. Suntem fericiţi, am început cu dreptul, asta ne-am dorit. E important pentru moral, suntem la mâna noastră. Am plecat cu ideea să luptăm 90 de minute şi am început tare.

În fotbalul mare nu poţi juca o repriză sau jumătate de oră, trebuie să fim foarte concentraţi tot timpul. A fost un joc colectiv extraordinar. La acest nivel, e nevoie de acest lucru, altfel nu poţi face performanţă", a spus Ianis Hagi, la TVR, potrivit Digi Sport.

Despre alegerea executantului la lovitura de la 11 metri

"Puşcaş era primul pe listă, dar ştiam că el a scos penaltyul. În fotbal e un obicei: cine scoate nu bate. Dar l-am văzut că are încredere, i-am dat mingea fără nicio problemă", a explicat Ianis.

"Eram sigur că este penalty, de aceasta m-am şi dus să iau mingea să bat. Eu i-am dat pasa lui George şi văzusem foarte bine. Eram sigur că va fi lovitură de la 11 metri", a încheiat Hagi.

George Puşcaş: "Am intrat în istorie, dar nu vrem să ne oprim aici"

"Am deschis scorul repede şi am reuşit să fim atenţi, să ne majorăm avantajul şi apoi să menţinem scorul. Mă bucur că am câştigat, mai ales că a fost foarte greu, a fost o căldură sufocantă. Avem trei zile să ne recuperăm şi sperăm să fim fizic bine cu Anglia. E un rezultat mare, unul istoric, e prima victorie la un turneu final la această vârstă. Am intrat în istorie, dar nu vrem să ne oprim aici. Credem în această generaţie", a declarat George Puşcaş, la TVR.

Puşcaş, mesaj pentru fani

"Le mulţumim tuturor fanilor prezenţi. Ne-au dat un imbold mare, mai ales că a fost o căldură teribilă. Au fost cu adevărat al 12-lea jucător şi sperăm să fie alături de noi în continuare", a mai spus Puşcaş.

Ionuţ Radu: "Am muncit foarte mult pentru acest rezultat"

"Este senzaţional că am debutat astfel. Mulţumim fanilor, nu ne aşteptam să fie aşa mulţi, ne-a încărcat acest lucru şi s-a văzut. Acum ne bucurăm pentru victorie, dar de mâine ne gândim la meciul cu Anglia. Am muncit foarte mult pentru acest rezultat. VAR-ul face fotbalul mult mai frumos şi mai corect, dar dacă nu dădeau băieţii tot, nu era nevoie de VAR. Mulţumim fanilor şi aşteptăm să fie la meciurile următoare tot atâţia, dacă nu chiar şi mai mulţi", a afirmat portarul Ionuţ Radu.

Ionuţ Nedelcearu: "Suntem încrezători, dar nu ne gândim la semifinale, finală"

"Mă bucur că am început cu dreptul, aveam nevoie de această victorie. Au fost atâţia fani de parcă am jucat acasă, nu în altă ţară. VAR-ul ne-a ajutat foarte mult în această seară şi sper să fie tot aşa. Suntem încrezători, dar nu ne gândim la semifinale, finală, ci doar la următorul meci, cu Anglia", a declarat Nedelcearu, conform frf.ro.

Echipa naţională de tineret a României a debutat cu victorie la Campionatul European, scor 4-1 cu selecționata Croației, la Serravale (San Marino). Pentru tricolori au punctat Puşcaş (11 – penalty), Hagi (14), Băluţă (66) și Adrian Petre (90) , iar Vlasic (18) a înscris pentru croați.

S-ar putea să te intereseze și:

FOTO CE Under 21: România vs Croația 4-1/ Putem visa

Imaginea zilei: Determinare, unitate, muncă - România Under 21

Mirel Rădoi, după victoria superbă cu Croația: "Nici nu îndrăzneam să mă gândesc la un asemenea scor, nici nu visam"

Gică Hagi, despre faptul că victoria naționalei de tineret a venit la 25 de ani de la România vs Columbia de la CM: Destiny