Ne dorim mereu să plătim prețul corect pentru serviciile pe care le primim, chiar dacă adesea suntem constrânși să acceptăm tarife standardizate ce nu corespund situației reale. Cel mai bun exemplu în acest sens sunt asigurările pentru mașinile noastre, o categorie de servicii importante pentru care mulți dintre noi considerăm că plătim prea mult și ne-am dori să avem posibilitatea de a controla atât calitatea, cât și costurile acestora.

ViaAsigFoto: VIASAT SYSTEMS

De ani buni deja, în întreaga lume multe companii de asigurări au implementat soluții telematice care permit controlul asupra costului asigurării. Cum ViasatGroupeste liderul în piața telematică pentru asigurări la nivel european (peste 600 000 unități active), era firesc să vină cu această noutate și pe piața românească. Beneficiind de experiența grupului la nivel global,Viasat Systemsa realizat un parteneriat cu inovativa companie locală Groupama Romaniapentru a aduce în piața prima soluție telematică de asigurări, ViaAsig (Clauza Autocontrol).

Acum ai în sfârșit posibilitatea de a plăti în funcție de cum conduci!

Pentru a beneficia de avantajele noului tip de asigurare ViaAsig, este necesar ca utilizatorul să accepte instalarea unui echipament telematic pe mașină, acesta înregistrând și trimițând asiguratorului datele necesare pentru realizarea profilului șoferului. Toate datele colectate sunt redate sub forma unui scor și sunt accesibile și clientului final, acesta putând urmări informațiile strânse prin intermediul unei aplicații, disponibilă gratuit pentru telefoanele mobile.

Astfel, cu ajutorul acestei soluții, toată lumea este avantajată: clientul final va plăti corect pe baza monitorizării obiective a stilului său de condus și-și va putea ajusta acest stil pe baza datelor la care are acces în timp real, asiguratorul va avea certitudinea că are clienți cu conduită adecvată în trafic și va reduce riscurile unor evenimente neplăcute și costuri nejustificate.

Iată de ce Groupama încurajează folosirea acestui tip de asigurare, oferind reduceri clienților care aleg soluția ViaAsig și din ce în ce mai mulți clienți solicită acest tip de abordare în care condusul prudent este răsplătit cu costuri mai mici pentru încheierea poliței de asigurare.

Tocmai sărbătorim semnarea poliței telematice Groupama cu numarul 1000!

Cum rezultatul parteneriatului Viasat-Groupama este excelent, această colaborare a generat idei pentru produse noi din aceeasi gamă, la care se lucreaza acum pentru a acoperi o arie mai largă de consumatori, astfel încât cei doi parteneri să fie nu doar promotorii inovațiilor asigurărilor telematice în România, dar și liderii incontestabili în această piață cu mare potențial de dezvoltare.

Pentru mai multe detalii despre acest serviciu, poți vizita pagina produsului ViaAsig. Pentru servicii complementare de monitorizare auto, alte pachete sau informații despre compania dezvoltatoare, află mai mult vizitând Viasat Systems.