Rareș Bogdan a afirmat că opoziția are 214 voturi garantate la moțiunea de cenzură, poate chiar 218, în contextul în care un coleg din PNL i-a transmis că a reușit să obțină patru voturi din zona puterii. Pentru ca moțiunea să treacă trebuie 233 de voturi, relatează Mediafax.

Rares Bogdan in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

„În momentul acesta sunt 214 voturi garantate, pot fi chiar 218 având în vedere că în urmă cu jumătate de oră am vorbit cu cineva important din PNL care îmi spunea că a mai reușit să obțină încă patru voturi din zona puterii, să spunem așa, deci teoretic avem nevoie de 15-17 voturi care pot fi obținute până mâine la prânz în așa fel încât guvernul Dăncilă să plece”, a afirmat Rareș Bogdan, luni seară, la postul B1 Tv.

Liberalul a adăugat că Ludovic Orban a negociat cu toat partidele în vederea obținerii voturilor pentru ca moțiunea de cenzură să treacă și că nu i se poate reproșa nimic.

„Ludovic Orban a făcut toate eforturile și le face, negociază, a negociat cu cei de la UDMR, cu cei de la minorități, cu cei de la Pro România, cu cei de la USR-PLUS, nu pot să îi reproșezi unui om care vine și îți garantează 94 de voturi practic cele mai multe a unui singur grup, deci toți parlamentarii noștri senatori și deputați vor fi prezenți în sală mâine la vot, că din cauza nu ar trece moțiunea. Toate eforturile au fost făcute, noi sperăm să îi convingem pe toți că este vital ca România să își schimbe orientarea să schimbe guvernul”, a conchis Rareș Bogdan.

Camera Deputaților și Senatul va dezbate și vota, marți, în plen reunit de la ora 14.00, moțiunea de cenzură prin care partidele de opoziție vor demiterea Guvernului Dăncilă. PSD a anunțat că va asigura cvorumul de ședință, însă nu va vota moțiunea.

În ceea ce privește ALDE, parlamentarii partidului nu vor vota la moțiunea de cenzură, a anunțat liderul grupului senatorilor ALDE Daniel Zamfir.