Premierul Viorica Dăncilă a numit un nou guvernator al Deltei Dunării, în locul lui Mălin Matei Mușetescu, care a fost demis, potrivit unor decizii publicate vineri în Monitorul Oficial. Noul guvernator este Cătălin Țibuleac. Acesta a fost până în 2017 șeful Direcției Județene de Informații Tulcea. Pe scurt: SRI Tulcea. Apoi s-a ocupat de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, în calitate de președinte.

HotNews.roFoto: Hotnews

Numirea lui Țibuleasc în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei "Delta Dunării" este interesantă, având în vedere atacurile repetate ale PSD, cu referire la serviciile secrete, asupra așa-numitului "stat paralel". Este adevărat că aceste atacuri au fost lansate cel mai mult de către Liviu Dragnea și apropiații săi.

Viorica Dăncilă, în schimb, a spus că nu are informații despre existența statului paralel. Chiar imediat după alegeri, a spus că nu știe "despre acest lucru (n.red. statul paralel)", fiind plecată 9 ani din România.

Țibuleac a ajuns șeful SRI Tulcea în 2013, iar în 2017 a ieșit la pensie. Este un apropiat al lui Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea. Mălin-Matei Mușetescu, cel pe care îl înlocuiește acum în funcția de guvernator, fusese numit în 2017 de către fostul premier Sorin Grindeanu, la cererea lui Liviu Dragnea. Mușetescu, fost jurnalist la Academia Catavencu si Catavencii, a fost coleg cu Doru Buscu, apropiat al lui Liviu Dragnea.

Țibuleac la pescuit (foto)

Click pentru a deschide