Instanța Supremă a admis solicitarea Secției speciale de retragere a apelului în dosarul de corupție al lui Hrebenciuc - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732luni 21 oct 2019

Instanța Supremă a admis solicitarea Secției speciale de retragere a apelului în dosarul de corupție al lui Hrebenciuc

de N.O. Miercuri, 12 iunie 2019, 12:25
- a A+
Imagine
Instanța Supremă a admis, miercuri, cererea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) de retragere a apelului făcut de DNA în dosarul de corupție în care fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat în primă instanță la doi ani de închisoare cu executare, relatează Mediafax.Pe 13 mai, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a retras apelul declarat de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Avocații inculpaților au precizat, pentru MEDIAFAX, că procesul continuă pentru inculpații care au primit soluții de condamnare, printre care se numără și Viorel Hrebenciuc, pentru că fostul parlamentar a contestat și el decizia de condamnare.

Potrivit sursei citate, procesul încetează însă pentru inculpații cu soluții de achitare, cum e cazul fostului ministru al Justiției Tudor Chiuariu, care a fost achitat pe fond și față de care Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a retras apelul față de decizia de achitare, el neformulând apel.

În 9 mai 2018, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, decizia instanţei supreme nefiind definitivă și fiind contestată și de fostul parlamentar, dar și de procurorii DNA.

În aceeași cauză, Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă. Instanţa supremă a decis, totodată, să îl achite pe Andrei Hrebenciuc pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional, să schimbe încadrarea juridică la acesta din spălare de bani în instigare la spălare de bani şi, totodată, să-l achite pentru infracţiunea de instigare la spălare de bani.

Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a fost achitat pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor.

Fostul judecător Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Dan Costin Bengescu a fost condamnat la 2 ani şi luni pentru trafic de influenţă, Iosif Kadas a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă, iar Sorin Ion Iacob, la 2 ani şi 6 luni de închisoare, tot pentru cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar, fostul deputat Ioan Adam, acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Gabriela Sturdza a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influenţă, judecătoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

Fostul şef Romsilva, Adam Crăciunescu, a fost achitat pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Şi Iulian Burlan, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel au fost achitaţi.


5052 de afisari


Dragnea inca exista!!
Martinezu [utilizator], Miercuri, 12 iunie 2019, 12:51
+16/16
Si face ravagii in continuare .
Sper ca opozitia sa isi adune mintile si sa faca ceva sa ingroape adanc ciuma din guvern apoi din parlament.
Si in scurt timp sa se demareze o ancheta cu privire la actiunile PSD ului asupra mersului tarii in toate planurile. Politica interna , externa. Ce consecinte a avut guvernarea PSD si daca nu cumva ar trebui desfiintat ca partid politic.
Statul capturat
Frank777 [utilizator], Miercuri, 12 iunie 2019, 12:36
+15/15
Statul Capturat Romania.
Institutia inventata de Tudorel Toader, complicele lui Dragnea in realizarea acestei institutii destinate planului de Stat Capturat savarsit de Dragnea. Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie isi arata inca odata programul politic.
Este destinata in a musamaliza afacerile cu restituiri de terenuri,imobile,paduri. Sub pretextul ca ar fi apatinut unor familii fanariote otomane.Care familii fanariote le-au dobandit prin furt de la romanii in sect 17-18. Unde trebuia sa ajunga terenurie in final ? La un investitor israelian care a pus la cale toata afacerea cu ajutorul Statului Capturat Romania.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings