UDMR va vota moțiunea de cenzură. Kelemen: A contat ceea ce s-a întâmplat la Valea Uzului - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732luni 21 oct 2019

UDMR va vota moțiunea de cenzură. Kelemen: A contat ceea ce s-a întâmplat la Valea Uzului

de C.D. Miercuri, 12 iunie 2019, 11:47
- a A+
Imagine
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Uniunea a decis să voteze moțiunea de cenzură, pentru că vrea să sancționeze "incapacitatea administrativă și politică a Guvernului în cazul Valea Uzului".Chiar și cu voturile UDMR, moțiunea nu are în acest moment, pe hârtie, necesarul pentru a trece și guvernul să fie demis.

  • PSD-ALDE are majoritate în Parlament, mai exact are 240 de voturi, cu șase mai mult de jumătate plus unu (234) din numărul de mandate de parlamentari.
  • Pentru a fi adoptată o moțiune de cenzură, opoziția are nevoie de 234 de voturi, iar în prezent PNL-USR-PMP au 150 de parlamentari. Dacă UDMR și Pro România se alătură demersului, așa cum au anunțat, ar strânge 207 voturi, insuficiente pentru căderea Guvernului.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că Uniunea va avea o contribuție la textul moțiunii de cenzură primit de la reprezentanții PNL. "Am văzut textul, mi l-au trimis colegii din PNL, am avut niște sugestii. Am avut, marți, o întâlnire cu ei și dacă lucrurile nu se vor schimba atunci înseamnă că vom avea și noi o contribuție la acel text al moțiunii. Dacă rămâne așa, atunci vom semna și textul moțiunii și vom vota moțiunea de cenzură săptămâna viitoare. Decizia formală nu am luat-o, o vom lua prin vot în grupurile parlamentare reunite ale UDMR, înainte de moțiune, dar în principiu asta rămâne recomandarea mea, de a sancționa, politic, prin vot, Guvernul. Aici a contat ceea ce s-a întâmplat zilele trecute și, mai ales, joia trecută, când am văzut incapacitatea administrativă și politică a Guvernului de a opri anumite manifestații și prezențe în Valea Uzului. Este o sancțiune din partea noastră spre Guvern", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, contribuția UDMR la textul moțiunii de cenzură se referă la situația creată în Valea Uzului și legalitatea intervențiilor Primăriei Dărmănești.

"E o chestiune despre ce s-a întâmplat acolo. Și a doua intervenție în text a UDMR este legată de OUG care privește alegerea prin vot direct a președinților de consilii județene. Noi spunem că nu prin OUG se reglementează legislația electorală, nu este de acceptat să schimbi regulile prin OUG fără nicio dezbatere parlamentară. Contribuțiile noastre au fost acceptate de PNL și de USR", a afirmat Kelemen Hunor.

Partidele de opoziție ar putea depune, miercuri, moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă, potrivit anunțului făcut de liderul PNL Ludovic Orban.


4786 de afisari


Ipocrizie , numele tau este...
miha53 [utilizator], Miercuri, 12 iunie 2019, 12:06
+22/30
Udmrul este eminamente toxic pentru viata politica din tara. Acum cand PSD pierde putere vor sa schimbe barca invocand problemele din Valea Uzului. Acesti oameni au un singur atribut si anume ipocrizia.
ce vreti sa spuneti?
scharke [utilizator], Miercuri, 12 iunie 2019, 11:52
+18/26
D-le Hunor, dar ce s-a intamplat? Nu va mai lasa sa taiati padurile de la Valea Uzului? Ca cimitirul nici nu se vedea pana nu ati facut poieni masive in toate padurile Romaniei.
Alegatorii maghiari din Botosani ce v-au transmis?
inca 23 de comentarii comenteaza
Cookie Settings