Eugen Teodorovici: Categoric nu se taie pensiile și salariile - Hotnews Mobile
1 € 4,7788 1 USD 4,3105marţi 21 ian 2020

Eugen Teodorovici: Categoric nu se taie pensiile și salariile

de I.B. Miercuri, 12 iunie 2019, 0:03
- a A+
Imagine
Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a declarat, la Antena 3, că nu există vreun plan de reduceri de salarii și pensii, iar la Finanțe scopul este acela de majorare a salariilor, dar menținerea aceluiași buget de cheltuieli, potrivit Mediafax.

"Categoric nu (nr.: nu se taie salariile și pensiile). La Finanțe legea salarizării prevedea câte o pătrime până în 2022. La Finanțe aș dori să pot să dau anul acesta ce era până în 2022, dar să rămân în același buget. Cu alte cuvinte să am oameni bine plătiți în aceiași bani. Dacă eu pot să am oameni plătiți să nu plece din finanțe în afara sectorului. Pentru că ei țin această economie", a declarat ministrul Eugen Teodorovici.Discuțiile au loc în contextul în care senatorul USR Vlad Alexandrescu a publicat un document pe care ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, l-ar fi trimis spre toate instituțiile publice din țară, prin care le cerea să se pregătească pentru reduceri de personal.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici susține că există bani la buget, până la sfârșitul anului, pentru plata pensiilor și salariilor, dar și pentru investiții. Pe de altă parte, a spus că "dacă o cheltuială publică poate fi ajustată într-un mod logic, de ce să nu se facă acest lucru?". Astfel a răspuns, marți, ministrul la acuzația potrivit căreia a cerut "reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale".

Însă, răspunsul ministrului nu este foarte clar. La insistențele jurnaliștilor, a afirmat că nu se vor face reduceri de personal, pentru că "avem bani suficienți". Însă, tot el spune că ministerele trebuie să se încadreze în niște limite, chiar dacă au bani și "să-și stabilească cheltuielile într-o logică normală". Teodorovici a mai spus că fiecare minister în parte, orice agenție publică, trebuie să facă o analiză, și dacă sunt astfel de cheltuieli să și le adapteze în mod corespunzător.

"Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice din țară, inclusiv instituțiilor de cultură și a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, "reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale", scrie senatorul USR Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook. Potrivit documentului, Teodorovici arată că banii prevăzuți pentru plata salariilor pentru trimestrul al IV-lea sunt insuficienți. Ministrul Finanțelor reamintește obligația ordonatorilor principali de credite de a se încadra în cheltuielile aprobate prin buget, ceea ce ar însemna fie o restructurare de personal fie o reducere corespunzătoare a salariilor.

In final, ministrul roagă Ministerul Muncii să i se comunice săptămânal măsurile luate pentru incadrarea in cheltuielile de personal prevazute.


3389 de afisari


Amnezie
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 12 iunie 2019, 0:13
+8/10
Ce noroc pe populatia amnezica. Imi aduc aminte "cu drag" cum vorbeam maestra Volga despre maririle de salarii. Toti avertizau, toti analizau, toti spuneau, toti comentau, dar ea "nu" si "nu".

Apoi a recunoscut ca "da, vor fi si scaderi de salarii" si ca "nu toti vor primi maririle".

Asa si acest "distins" om.

Ambii proaspat absolventi ai Facultatii de Economie Valcoviana.

Un lucru este clar: ca preia Opozitia acum sau la anul Guvernul, PSD a lasat prapad in urma sa. Si nu se vor opri aici. Pana in 2020 vom avea noroc daca nu deveim falimentari.

Apropo, care dintre amnezici isi mai aduce aminte cum se milogea Profetul Valcov de S&P sa nu ne dea rating Junk? Dar e ok, ca a promis marea cu sarea ca sa nu ne scuipe toate tarile "pe strada" cand ne vad, iar acum fix acolo ne indreptam.

Dar e ok. Noroc cu memoria pe termen scurt, altfel chiar ca nu mai lua PSD voturi in veci daca tot electoratul lor ar fi tinut minte tot si toate. Dar stim cu totii: e propaganda, sunt dezinformari, fake news, Soros, dublu standard etc.
Numai guvernare incompetenta nu e.

"PSD da, altii iau." Asta e poezia comunistilor. Eu as zice "PSD distruge, nu construieste". Dar tot aia e, nu?
Nu se dezminte ...
AlexJ [utilizator], Miercuri, 12 iunie 2019, 2:25
+6/6
Ca mai toti PSDistii (dar si din altii partide - pentru cei ce isi mai amintesc de Antonescu si PNL-ul sau), primul pas e mereu "pasul categoric".

Pasii 2,3 - mai temperat.
La pasul 4-5-6, vor ajunge sa afirme exact contrariul.
Si la pasul final - afirma "eu intotdeauna am spus asta ..", cu tupeu.

cativa ajung si la pasul post-final : "Acum pot sa fiu eu ... in sfarsit", dar n-am avut nici o vina.
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings