Premierul Viorica Dăncilă și-a numit un nou consilier onorific, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Acesta se numește Anton Pisaroglu, un personaj necunoscut publicului larg, însă multe conexiuni în afaceri legate de securitate, intelligence și media. Pisaroglu a fost rugbyst de performanță, după care a lucrat ca șef de securitate și consilier la firmele lui Frank Timiș și Dragoș Dobrescu, potrivit Profit.ro. Ulterior, a devenit partenerul lui Alan Blaine Stone, fondator și fost CEO al firmei americane de apărare Circinus Defense LLC, dar și al lui Marshall Comins, un consultant politic cu proiecte în Rusia.

Anton PisarogluFoto: H5 World Strategies

Anton Pisaroglu va fi consilier onorific pentru relații internaționale.

Profit.ro i-a făcut un portret amănunțit lui Pisaroglu, în urmă cu câteva luni, într-un articol intitulat: Ce afaceri pun pe picioare la București un ofițer NSA și Pentagon, fost partener cu Elliott Broidy, cel care l-a dus pe Dragnea la Trump, un lobbyst american specializat pe Rusia și un ex-consilier de securitate al lui Frank Timiș în Africa. De aici aflăm că este foarte apropiat de Alan Blaine Stone, ofițer al National Security Agency (NSA), fost CEO al firmei Circinus Defense LLC, la care a fost partener cu fundraiserul Elliott Broidy. HotNews.ro a scris despre Circinus Defence AICI și AICI.

Stone a ieșit din acționariatul Circinus anul trecut și-a înființat o firmă în București de intelligence Stone Strategic Solutions SRL, unul dintre partenerii săi fiind noul consilier al premierului. Potrivit informațiilor Profit, Anton Pisaroglu (35 ani) a lucrat la mai multe firme pe zonele de securitate și comunicare, inclusiv la cele ale lui Dobrescu, un controversat om de afaceri, membru al celebrului Grup de la Monaco. De asemenea, a lucrat la Firma Washington East West Political Strategies, firmă de consultanță înființată de Marshall Comins, care este și el partener la firma Stone Strategic Solutions SRL.

Marshall Comins este consultant, cu experiență în business-urile și campaniile electorale din Rusia. Anton Pisaroglu și Marshall Comins au înființat anul trecut H5 World Strategies SRL, firmă de comunicare și consultanță, care se laudă cu multe campanii de succes în România, Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Polonia, Japonia, Rusia, Ucraina, Georgia, Kazahstan, Nigeria, Burkina Faso, Zimbabwe, Camerun, Cambodgia, Franța, Monaco și Azerbaidjan. H5 Strategies oferă și softuri de campanie politicienilor, inclusiv aplicații prin care pot interacționa cu electoratul, mai scrie Profit. H5 are și un blog pe platforma Adevărul, ziar deținut de Cristian Burci, despre care G4media.ro spune că ar avea legături cu Circinus . Vezi AICI și AICI.