Ludovic Orban: Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646marţi 19 oct 2021

Ludovic Orban: Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit

de V.M. Sâmbătă, 1 iunie 2019, 18:22
- a A+
Imagine
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Mediaș, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. "Orice venit trebuie impozitat. Nu poți să creezi facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii", a spus Orban.


Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Mediaș, în județul Sibiu, că orice venit trebuie impozitat și că nu i se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit, relatează Mediafax.

"Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative, venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat", a spus Orban.

Potrivit acestuia, nu pot fi create "facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii".


80824 de afisariBun
jeanvaljeanro [utilizator], Sâmbătă, 1 iunie 2019, 18:40
+53/69
100% corect. da’ pensia speciala e mai ok? de ce nu incepem cu aia :)))
Pensii speciale
rtibv [utilizator], Sâmbătă, 1 iunie 2019, 18:59
+37/47
Si daca vorbim de privilegii.
De ce nu sunteti de acord cu eliminarea pensiilor speciale ?
inca 246 de comentarii comenteaza