Versiunea distribuită în Rusia a filmului "Rocketman", un lungmetraj biografic dedicat cântăreţului britanic Elton John, un artist care îşi trăieşte în mod public homosexualitatea, a eliminat scenele ce prezintă acte sexuale gay şi consum de droguri, relatează Agerpres citând DPA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rusia a adoptat legi care pedepsesc promovarea în public a relaţiilor sexuale non-tradiţionale şi a consumului de droguri.

Presa de stat rusă a confirmat că anumite scene au fost eliminate din acest film pentru a se asigura astfel respectarea legislaţiei în vigoare, fără să facă însă alte precizări. Ministerul Culturii din Rusia a negat implicarea sa în luarea acestei decizii.

Filmul "Rocketman", regizat de Dexter Fletcher şi care a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, a beneficiat de cronici majoritar favorabile din partea criticilor de specialitate şi va intra în cinematografele din Rusia începând de săptămâna viitoare.

Doar 3% dintre ruşi au o percepţie pozitivă despre homosexuali, potrivit celui mai mare institut independent de sondaje de opinie din Rusia, care a publicat săptămâna trecută rezultatele unei anchete sociologice realizată la scară naţională.