Peter Szijjarto: Politica privind migrația va determina rămânerea Fidesz în PPE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1455miercuri 26 iun 2019

Peter Szijjarto: Politica privind migrația va determina rămânerea Fidesz în PPE

de V.M. Vineri, 24 mai 2019, 0:09
- a A+
Imagine
Politica privind migrația va determina dacă Fidesz va mai rămâne în Partidul Popular European (PPE) după alegerile europarlamentare de duminică, a declarat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează Mediafax citând Reuters.Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, a fost suspendat în luna martie din PPE, principalul grup de centru dreapta din Parlamentul European, pe fondul îngrijorărilor privind încălcarea normelor statului de drept.

Ministrul de Externe Peter Szijjarto a declarat că ruptura s-a produs din cauza influenței exercitate de grupul socialiștilor, al verzilor și al liberalilor, care militează pentru politici pro-migrație în Europa, iar PPE urmărește încheierea unei alianțe cu aceștia pentru a obține o majoritate în Parlamentul European, lucru care ar determina Fidesz să-și regândească apartenența la PPE.

"Noi sperăm că PPE se va reîntoarce la locul în care se afla când ne-am alăturat lor... dacă PPE va face o alianță cu partidele pro-migrație, asta ar reprezenta o linie roșie pentru noi", a declarat Szijjarto, care este membru al partidului Fidesz.
184 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza