Echipele de poliție din Ierusalim, care încearcau să dizolve un protest stradal al ultraortodocșilor, au primit sâmbătă un ajutor neașteptat din partea unot femei care s-au dezbrăcat. Protestatarii au plecat imediat pentru că religia le interzice să le privească, scrie The Times of Israel.

Sute de bărbați și băieți ultra-ortodocși s- au ciocnit cu poliția sâmbătă după-amiază, blocând traficul și atacând ofițeri în timpul unui protest împotriva împotriva încălcării Sabatului – ziua de odihnă a evreilor - de către muncitorii care pregăteau finala Eurovision de la Tel Aviv.

Oamenii ultraortodocși protestează în număr mic în fiecare zi de sâmbătă în această parte a Ierusalimului, unde cu ocazia Sabat-ului sunt deschise câteva cafenele și restaurante unde lucrează și cele patru femei care i-au înfruntat astăzi.

Deși difuzarea finalei Eurovisionului a început după Sabat, repetițiile au început cu mult mai devreme. Sabatul este ziua odihnei săptămânale instituită de religia iudaică, care cade în a șaptea zi a săptămânii, sâmbăta.