Brexit: Theresa May pregătită să organizeze un al doilea referendum pentru a ieși din impas - Hotnews Mobile
1 € 4,7798 1 USD 4,3378marţi 28 ian 2020

Brexit: Theresa May pregătită să organizeze un al doilea referendum pentru a ieși din impas

de N.O. Marţi, 21 mai 2019, 20:02
- a A+
Imagine
Premierul britanic Theresa May a anunțat marți o serie de compromisuri, printre care și posibilitatea votării asupra unui al doilea referendum și menținerea unei uniuni vamale temporare cu Uniunea Europeană, într-o încercare de a-și alia majoritatea parlamentară, relatează AFP.Theresa May le-a cerut parlamentarilor să o sprijine, asigurându-i că este "ultima șansă pentru a găsi o cale" pentru a răspunde voinței britanicilor, care au votat în 2016 în proporție de 52% pentru ca țara lor să părăsească Uniunea Europeană.

Aleșii britanici au respins de mai multe ori acordul de Brexit încheiat în noiembrie cu liderii de la Bruxelles, obligând-o să amâne de două ori data Brexitului, acum programată pentru 31 octombrie cel târziu. De asemenea forțează guvernul să organizeze alegeri europene joi, la aproape 3 ani de la referendum.

Dacă deputații aprobă proiectul de lege, care va fi prezentat la începutul lui iunie, aceasta intenționează să îi facă să voteze organizarea unui al doilea referendum, dar și menținerea temporară a Regatului Unit în uniunea vamală cu UE.

"Guvernul trebuie așadar să includă în acordul de retragere cerința de a vota dacă să organizăm un al doilea referendum", a spus May, potrivit Reuters, adăugând că "acesta trebuie să aibă loc înainte ca Acordul de retragere să poată fi ratificat".

"Dacă Camera Comunelor va vota pentru un referendum, guvernul trebuie să facă actele necesare pentru un asemenea referendum - inclusiv legislație dacă vrea să ratifice Acordul de retragere".

Proiectul mai conţine și noi garanţii privind drepturile angajaţilor, standarde în domeniul mediului, clauze privind frontiera irlandeză.16816 afisari


hehe
transpenibilus [utilizator], Marţi, 21 mai 2019, 20:36
+28/40
Postacii rusi o sa se zvarcoleasca cu spume :-)
Le scapa din carlig pestele pe care Phutin l-a pohtit daca se face referendum :-) ))))
Doamne ajuta!
Gojifruit [utilizator], Marţi, 21 mai 2019, 20:45
+15/33
In al 15-lea ceas se trezesc britanicii si se agata de colac chiar inainte sa se inece. Si, odata cu salvarea lor, UE va iesi mai puternica ca niciodata din aceast calvar.
Sa moara populistii si euroscepticii si rusofilii de oftica. UE rules!
inca 15 comentarii comenteaza
Cookie Settings