Cei zece protestatari care au fost duși cu duba la Poliție după ce s-au adunat la Casa de Cultură din Topoloveni pentru a-l aștepta pe liderul PSD Liviu Dragnea vor fi sancționați „contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor”.

Comunicat jandarmerieFoto: Captura Facebook

„Persoanele vor fi sancționate contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor”, a precizat Inspectoratul de Jandarmi județean „Basarab I” Argeș, într-un comunicat sub sigla președinției române a Uniunii Europene, România2019.eu.

Jandarmii susțin că cele „10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliției pentru stabilirea identității și luarea măsurilor legale”.

Reamintim că protestatarii care s-au adunat în fața Casei de Cultură din Topoloveni pentru a-l aștepta pe liderul PSD Liviu Dragnea au fost ridicați de jandarmi și duși cu dubele la poliție potrivit publicației locale stiridepitesti.ro.

„Noi nu le facem nimic, doar îi găzduim. Vorbiți cu jandarmii”, a spus un polițist pentru publicația locală citată.

Unul dintre protestatari a fost urcat în dubă deși a spus că este un abuz, el întrebând în mod repetat care este motivul pentru care este ridicat. ”Pentru stabilirea identității dumneavoastră”, a răspuns unul dintre jandarmi la un moment dat. ”Păi vă dau buletinul”, a replicat protestatarul ce a filmat tot incidentul, de la momentul în care a fost ridicat și până a ajuns cu duba la secție.