FOTO Propunerile pentru reconstruirea acoperișului Catedralei Notre-Dame îi sfidează pe tradiționaliști: Piscină pe acoperiș și turlă din cristal sub formă de piramidă - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732vineri 18 oct 2019

FOTO Propunerile pentru reconstruirea acoperișului Catedralei Notre-Dame îi sfidează pe tradiționaliști: Piscină pe acoperiș și turlă din cristal sub formă de piramidă

de N.O. Miercuri, 15 mai 2019, 19:52
- a A+
Imagine
O firmă de arhitectură a propus înlocuirea acoperișului Catedralei Notre-Dame cu o piscină, iar altele au sugerat o seră, o terasă sau chiar o mică pădure. Alții au sugerat o turlă sub formă de piramidă din cristal sau oțel inoxidabil. În timp ce Franța se pregătește să lanseze o competiție internațională pentru a restaura edificiul gotic distrus de incendiu, ideile lansate în mediul public au puține șanse să fie pe placul tradiționaliștilor care vor ca biserica să fie reîntregită cu săgeata lui Eugène Viollet-le-Duc, relatează The Guardian.

După ce acoperișul și săgeata Catedralei Notre-Dame au fost distruse într-un incendiu în luna aprilie, președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus că este deschis unui gest arhitectural contemporan" în reconstruirea monumentului pentru a fi "și mai frumos decât înainte". De asemenea, premierul Edouard Philippe, a cerut ca noua săgeată să fie "adaptată tehnicilor și provocărilor erei noastre".

La o săptămână după incendiul de pe 15 aprilie, firma Studio NAB din Franța a propus realizarea unei uriașe sere pe acoperiș, alții au sugerat o terasă sau chiar o pădurice lângă o săgeată din sticlă sau metal. Arhitectul britanic Norman Foster a sugerat o turlă în formă de piramidă din cristal sau oțel inoxidabil."Nu suntem obligați să reconstruim identic", a spus arhitectul Alexandre Chassang, care a gândit un proiect care vizează realizarea unei săgeți din sticlă.

Firma de arhitectură Ulf Mejergren Architects (UMA) din Stockholm a propus ca o imensă piscină să fie construită pe acoperișul catedralei, care să fie supravegheată de statuile celor 12 apostoli care au scăpat de incendiu.

"O catedrală este în opinia noastră nu o insulă izolată în țesătura urbană; aparține orașului și oamenilor", au subliniat reprezentanții firmei suedeze.
Toate aceste idei moderniste au stârnit amuzamentul internauților, motiv pentru care unii au ironizat propunerile.
8515 afisari


”Nu suntem obligați să reconstruim identic”
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 15 mai 2019, 20:47
+7/11
Si eu zic sa nu traim in trecut mereu, dar pe bune... o piscina?!
Si pana la urma design-ul "antic" era foarte frumos.

Daca cineva vrea sa fie extravagant sau excentric, fie, dar nu iti bati joc de o opera de arta. Chit ca a fost (partial) distrusa de flacari.

Hai sa revenim putin cu picioarele pe pamant...
Cauze
Zagura [utilizator], Joi, 16 mai 2019, 7:19
+6/6
Despre cauzele incendiului, vinovați și responsabilități nimic ?
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings