Cel mai persecutat grup religios din lume este cel al creștinilor - raport / Ministrul britanic de externe: "Toți am dormit în post când a fost vorba de persecutarea creștinilor" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3224luni 18 nov 2019

Cel mai persecutat grup religios din lume este cel al creștinilor - raport / Ministrul britanic de externe: "Toți am dormit în post când a fost vorba de persecutarea creștinilor"

de G.S. Vineri, 3 mai 2019, 14:10
- a A+
Imagine
Omniprezenta persecutare a creștinilor, uneori chiar sub formă de genocid, este în plină desfășurare în Orientul Mijlociu, și a provocat un exod în ultimele două decenii, potrivit unui raport realizat la cererea ministrului britanic de externe, Jeremy Hunt, scrie Guardian .Milioane de creștini din regiune au fost nevoiți să plece din căminele lor, iar mulți au fost uciși, răpiți, întemnițați și discriminați, arată raportul citat. Documentul scoate în evidență faptul că discriminarea la adresa lor are loc și în țări din Asia de sud-est, din Africa subsahariană și din estul Asiei, cel mai adesea în cadrul unor regimuri autoritare.

Unele dintre concluziile raporturtului sunt incriminatoare pentru lideri din tot Orientul Mijlociu, acuzați fie că tolerează, fie instigă la persecutarea creștinilor. De exemplu, partidul AK al președintelui turc Tayyip Erdogan, este scos în evidență pentru denigrarea creștinilor.

Jeremy Hunt a spus că raportul, publicat joi, este "cu adevărat o trezire la realitate": "Trebuie să realizăm - și acest lucru este arătat foarte clar de raport - că cel mai persecutat grup religios sunt creștinii".

"Ceea ce am uitat în această atmosferă de corectitudine politică este că, de fapt, creștinii persecutați sunt printre cei mai săraci oameni de pe planetă. În Orientul Mijlociu, populația de creștini era de circa 20%, acum este 5%. Toți am dormit în post când a fost vorba de persecutarea creștinilor", a adăugat Jeremy Hunt.

Raportul arată că acum un secol, creștinii reprezentau 20% din populația Orientului Mijlociu și a Africii de Nord, dar acum a ajuns la mai puțin de 4%, adică aproximativ 15 milioane de persoane.

În aceste zone, spune documentul, "formele de persecuție ce variază de la discriminarea în educație, piața muncii și viața socială până la atacuri-genocid împotriva comunităților de creștini au dus la un exod semnificativ al credincioșilor creștini".

"În țări precum Algeria, Egipt, Iran, Irak și Arabia Saudită, situația creștinilor și altor minorități au ajuns la un nivel alarmant. În Arabia Saudită sunt limitări stricte ale creștinismului, inclusiv manifestarea publică a actelor de credință. Există represiuni regulate împotriva slujbelor creștine. Conflictul arabo-israelian a făcut ca majoritatea creștinilor palestinieni să-și părăsească locurile. Populația de palestinieni creștini a căzut de la 15% la2%", se arată în raport.


4659 de afisari


Și nu numai
BEDE [utilizator], Vineri, 3 mai 2019, 14:14
+15/15
Sunt persecutați și în China și în Coreea de Nord. Și, în ultimii câțiva ani, și în India persecuția creștinilor a luat elan.
care crestini?!?
Nevermind [utilizator], Vineri, 3 mai 2019, 14:33
+14/18
Astuia nu i s-a comunicat ca, mai nou, se spune "Easter Worshipper"? De la Hillary Clinton si Obama citire, cand au comentat de ultimul atac asupra crestinilor. Corectati stirea in sens corect politic :D
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings