Ce le-a transmis Iordache experțiilor Comisiei de la Veneția: Deciziile CCR ne obligă să legiferăm, restul sunt opinii de care putem sau nu să ținem cont - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 0,7377luni 21 oct 2019

Ce le-a transmis Iordache experțiilor Comisiei de la Veneția: Deciziile CCR ne obligă să legiferăm, restul sunt opinii de care putem sau nu să ținem cont

de L.Pirvu Joi, 25 aprilie 2019, 16:55
- a A+
Imagine
Comisia parlamentară care a modificat legile Justiției s-a întâlnit joi cu membrii delegației Comisiei de la Veneția aflată în România pentru câteva zile. În spatele ușilor închise, oficialii europeni au cerut lămuriri despre necesitatea emiterii de către Guvern a ordonanțelor de urgență dar și despre înființarea secției specializate pentru investigarea magistraţilor. În replică, Florin Iordache, în calitate de președinte al comisiei le-a transmis acestora că 'doar deciziile Curţii Constituţionale sunt cele care obligă Puterea să legifereze într-un fel sau altul'."Nu putem să renunțăm la secția specială. Deciziile Curții sunt cele care ne obligă să legiferăm într-un fel sau altul, restul sunt opini de care putem sau nu să ținem cont", ar fi replicat Iordache reprezentanților comisiei de la Veneția, conform surselor HotNews.ro participante la discuții.

De altfel, la finalul întâlnirii, Florin Iordache a refuzat să facă declarații în schimb, colegul său de partid, senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că le-a recomandat experților Comisiei de la Veneția să vorbească cu fostul procuror general, Tiberiu Nițu, pentru a observa necesitatea înființării Secției speciale de anchetare a magistraților.

"Le-am recomandat să discute cu fostul procuror general Tiberiu Niţu despre nevoia secţiei speciale, să discute cu judecătorii de la Oradea, din Bucureşti asupra cărora s-au făcut presiuni pentru a da anumite soluţii. Le-am explicat că şi pentru mine ca ministru al justiţiei a fost foarte greu să accept, mintea unui om educat unui om educat civilizat nu este setată să înţeleagă că la nivelul unui structuri centrale cineva poate abuza de funcţia respectivă. Celebrul procuror din Magistratură care s-a jucat pur și simplu cu destinele unor oameni pentru că putea să o facă. Mintea acestor oameni nu este setată să înțeleagă acest tip de abuz într-o țară membră a UE", a declarat Cazanciuc.

Totodată, senatorul USR Edward Dircă susține că în cadrul discuțiilor reprezentanţii Comisiei de la Veneţia au atras atenţia că legiferarea prin ordonanţe de urgenţă aduce "noi urgenţe"şi faptul că se încearcă ocolirea dezbaterii parlamentare este o chestiune foarte gravă şi nu ar trebui tolerată.

"Cunoşteau foarte exact situaţia de la noi din ţară, nu s-au lăsat induşi în eroare de declaraţiile domnului Nicolicea şi ca un semnal de alarmă, deşi, practic, nu ne-au spus multe lucruri, dar ne-au atras atenţia în două puncte. Ne-au spus că este dovedit faptul că legiferarea prin ordonanţe de urgenţă aduce noi urgenţe şi, practic, faptul că se încearcă ocolirea dezbaterii parlamentare este o chestiune foarte gravă şi nu ar trebui tolerată", a declarat Dircă.

Deputatul PNL Valeria Schelean-Şomfelean a declarat joi că le-a transmis reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia că majoritatea parlamentară nu a aplicat toate recomandările acestui organism în legile justiţiei.

"Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia au reuşit să sesizeze dublul limbaj al celor de la Putere - PSD - ALDE - pentru că s-a încercat inducerea în eroare prin informaţiile care au fost furnizate în timpul discuţiilor şi aceste lucruri au fost sesizate şi sancţionate de reprezentanţii Comisiei de la Veneţia", a declarat Schelean la finalul întâlnirii.

Membrii comisiei speciale privind legle justiției s-au întâlnit cu delegaţia Comisiei de la Veneţia și au discutat despre ordonanţele de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei. La întâlnire au participat din partea PSD: Florin Iordache, Robert Cazanciuc, Liviu Pop, Eugen Nicolicea, USR- Eduard Dircă, Iulian Bulai şi Vlad Gheorghe şi din partea PNL- Valeria Schelean-Şomfelean.

Reamintim că Florin Iordache declara în urmă cu o zi, la un post de televiziune că experții Comisiei de la Veneția "nu sunt Dumnezei" și nu pot spune Parlamentului cum să legifereze, România fiind țară suverană.

"Punctul meu de vedere va fi așa: ei nu sunt dumnezei. Vin să se informeze, vin să facă anumite recomandări, dar România până la urmă este stat suveran. Până la urmă niște experți de oriunde din lume, că știu de unde vin, ce poate să spună Parlamentului României? Să se oprească din legiferare? Poate să îmi spună mie cineva că nu pot legifera în concordanță cu Constituția României?", a spus Iordache, la Realitatea TV.


10969 de afisari


iordache
------ [utilizator], Joi, 25 aprilie 2019, 17:08
+7/9
Mai iordache noi cei mullti ar trebui sa te luam de maneca si cu primul avion in Corea De Nord,am auzit ca tov. Kim are nevoie de ceva creiere in genul tau.
Pe Româneste :
si_mort_va_vad [utilizator], Joi, 25 aprilie 2019, 17:13
+6/8
" NOI SUNTEM P4D -CIUMA RO$IE ,

Asa ca ... , tatucul nostru phutinica si demonul lui flaushat ne-au spus sa va spunem raspicat :

- MUE UE ! "
inca 15 comentarii comenteaza
Cookie Settings