România, printre primele țări în Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de fete care studiază ITC - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 0,7377luni 21 oct 2019
Secțiune susținută de MedLife

România, printre primele țări în Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de fete care studiază ITC

de MH Joi, 25 aprilie 2019, 9:33
- a A+
Imagine
România și Bulgaria sunt țările din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent - peste 31 la sută - al fetelor care studiază în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Aceasta, în condițiile în care la nivelul Uniunii Europene fetele reprezintă, în medie, doar 17 la sută din totalul elevilor de liceu şi studenţilor la IT&C.Potrivit unor date publicate joi de Eurostat , în 2016 aproximativ 1,3 milioane elevi de liceu şi studenţi din Uniunea Europeană studiau tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Olanda și Belgia sunt țările cu cel mai mic procent - 6 la sută și 8 la sută - al fetelor în IT&C, în timp ce Bulgaria și România ocupă primele două locuri în top, cu 33 la sută, respectiv 31 la sută. România și Bulgaria sunt urmate de Grecia și Suedia, unde ponderea fetelor în numărul total al studenţilor în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor este de 29%.

Doar în opt state membre al Uniunii Europene - Bulgaria, România, Grecia, Suedia, Cipru, Estonia, Croaţia, Marea Britanie şi Danemarca - fetele reprezintă cel puţin 20% din numărul total al studenţilor în IT&C.


MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


3215 afisari


normal
Crup [utilizator], Joi, 25 aprilie 2019, 9:40
+8/10
E firesc. Femeile romance sunt net superioare barbatilor romani. Si nu-s nici ironic, nici femeie. Doar un bun observator al lumii inconjuratoare.
motiv
getmyextip [utilizator], Joi, 25 aprilie 2019, 10:06
+2/8
Asa e, insa singurul motiv e pt ca au auzit ca se castiga bine in IT.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings