Delegația Comisiei de la Veneția se întâlnește astăzi cu comisia parlamentară care a modificat legile justiției. Florin Iordache: Ei nu sunt dumnezei - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732luni 21 oct 2019

Delegația Comisiei de la Veneția se întâlnește astăzi cu comisia parlamentară care a modificat legile justiției. Florin Iordache: Ei nu sunt dumnezei

de MH Joi, 25 aprilie 2019, 8:38
- a A+
Imagine
Delegația Comisiei de la Veneția aflată în România se va întâlni joi cu reprezentanții Comisiei parlamentare care a modificat legile justiției și Codurile penale. Președintele comisiei parlamentare, Florin Iordache, a ținut să sublinieze că discuțiile vor viza doar legile justiției, nu și codurile penale. "Ei nu sunt dumnezei. Vin să se informeze, vin să facă anumite recomandări, dar România până la urmă este stat suveran", a susținut Florin Iordache.Întâlnirea reprezentanților Comisiei de la Veneția cu parlamentarii din Comisia Iordache va avea loc de la ora 11.00.

Potrivit lui Florin Iordache, discuțiile vor viza doar ordonanțele de urgență care au modificat legile justiției, pentru că PNL, USR și Klaus Iohannis au transmis la Bruxelles că se întâmplă "grozăvii".

Florin Iordache spune că experții Comisiei de la Veneția "nu sunt Dumnezei" și nu pot spune Parlamentului cum să legifereze, România fiind țară suverană.

"Punctul meu de vedere va fi așa: ei nu sunt dumnezei. Vin să se informeze, vin să facă anumite recomandări, dar România până la urmă este stat suveran. Până la urmă niște experți de oriunde din lume, că știu de unde vin, ce poate să spună Parlamentului României? Să se oprească din legiferare? Poate să îmi spună mie cineva că nu pot legifera în concordanță cu Constituția României?", a afirmat Florin Iordache, miercuri seară, la Realitatea TV.

Miercuri, echipa Comisiei de la Veneția a avut a avut întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și cu ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis membrilor Comisiei de la Veneția că modificarea codului penal și a codului de procedură penală, adoptată miercuri de Parlament, reprezintă un mod de legiferare cu caracter extrem de nociv și creează, deliberat, instabilitate în interiorul sistemului de justiție. Iohannis mai spus că Parlamentul nu și-a învățat lecția, iar majoritatea PSD a ignorat din nou deciziile Curții Constituționale, opoziția și asociațiile de magistrați. Referitor la tema ordonanțelor de urgență, Iohannis a subliniat folosirea în exces a acestui instrument legislativ în domenii foarte sensibile, unde este necesară o dezbatere serioasă, aprofundată și deplin transparentă. În acest context, Iohannis a spus, în cadrul întâlnirii, că România se află acum în situația în care Guvernul legiferează și Parlamentul doar ia act.


3493 de afisari


Nu-i spune nimeni retardului că România nu
prec [utilizator], Joi, 25 aprilie 2019, 9:06
+16/20
este de capul ei? Este parte a unor organizații internaționale. Știm cu toții că ciumei pesedoase îi este greu să respecte legea, fiind cu toții penali, dar tocmai ăsta-i și scopul vizitei lor: să atragă atenția penalilor că legile nu se modifică după cum are interes un penal sau altul.
Iordache: Ei nu sunt dumnezei
KRL [utilizator], Joi, 25 aprilie 2019, 8:45
+15/19
Voi sunteti?
Sau faptul ca decideti viitorul nostru, va face sa credeti asta.
inca 15 comentarii comenteaza
Cookie Settings