Nicolicea: Restructurarea guvernamentală nu se face pentru a rezolva conflictele juridice constituționale. Președintele a încălcat deciziile CCR - Hotnews Mobile
1 € 4,7582 1 USD 4,3186luni 14 oct 2019

Nicolicea: Restructurarea guvernamentală nu se face pentru a rezolva conflictele juridice constituționale. Președintele a încălcat deciziile CCR

de DG Miercuri, 24 aprilie 2019, 11:01
- a A+
Imagine
Eugen Nicolicea, propus de PSD pentru funcția de ministru al Justiției, a declarat că președintele Klaus Iohannis continuă să încalce Constituția, prin refuzul remanierii. Social-democratul a adăugat că o restructurare guvernamentală nu se face când e vorba de un conflict juridic constituțional, scrie Mediafax."Restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituțională. Pentru acest motiv nu (ar trebui să facă PSD restructurare guvernamentală - n.r.). După cum ați văzut, domnul președinte nu e prima dată când încalcă deciziile CCR. A făcut-o bine. Punct. A încălcat ultima decizie a CCR. Pentru că a mai refuzat și altădată și și-a permis să încalce în continuare Constituția", a declarat Eugen Nicolicea, miercuri, la Parlament.

Deputatul PSD a precizat că nu a avut discuții cu Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă, după refuzul lui Klaus Iohannis cu privire la remanierea guvernamentală.

El a mai spus că premierul a respectat Constituția când a trimis propunerile de interimari.

"Doamna premier a respectat Cosntituția. Era un drept constituțional de a numi interimar. Numirea unui interimar înseamnă ca practic cei care și-au dat demisia nu își mai continuă activitatea", a afirmat Nicolicea.

Deputatul PSD a precizat că cei care au dreptul să sesizeze CCR ar trebui să decidă dacă este necesară o sesizare în această situație.

Întrebat ce opinie are despre declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care spunea că persoanele propuse pentru ministere nu au ținuta necesară pentru ocuparea funcției, Eugen Nicolicea a răspuns: "Nu am auzit așa ceva. Când a spus așa ceva? Nu a spus așa ceva. Pentru că a mai refuzat și altădată și și-a permis să încalce în continuare Constituția. Ultima decizie a Curții cu privire la conflictul juridic de natură constituțională privind remanierea miniștrilor".

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marți seară președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire ca miniștri interimar a Anei Birchall la Justiție, a lui Eugen Teodorovici la Fonduri Europene și a lui Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Anterior, șeful statului a declarat că nu este de acord cu remanierea și că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniștri interimar, propunerile considerându-le nepotrivite.

"Deci persoanele pur și simplu nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste poziții. Mai mult...", a afirmat Iohannis.


4029 de afisari


Nicolicea
Frank777 [utilizator], Miercuri, 24 aprilie 2019, 11:21
+15/15
este un individ respingator.Este un sobolan rosu care a locuit in cotloanele parlamentului 27 de ani savarsind fapte care au dus la situatia dezastroasa a Romaniei. Economic si ca civilizatie europeana Romania arata furata si murdara tocmai pentru ca indivizi ca Nicolicea fara morala si nerusinati au blocat dezvoltarea Romaniei prin tertipuri hotesti in Parlament. Nicolice nu merita nici gunoier la Parlament.
zise..
bili_coiosu [utilizator], Miercuri, 24 aprilie 2019, 11:21
+14/14
..absolventul facultatii spiru haret la 50 de ani.
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings