Bilanțul atacurilor teroriste din Sri Lanka a ajuns la 359 de morți. Peste 60 de persoane au fost arestate - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732luni 21 oct 2019

Bilanțul atacurilor teroriste din Sri Lanka a ajuns la 359 de morți. Peste 60 de persoane au fost arestate

de DG Miercuri, 24 aprilie 2019, 9:12
- a A+
Imagine
Bilanțul victimelor din Sri Lanka a ajuns la 359 de morți, 39 fiind străini, iar peste 60 de persoane au fost arestate în legătură cu atentatele comise duminică la cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa, au transmis autoritățile, potrivit Reuters. Fostul șef al armatei a precizat că atentatele erau plănuite de cel puțin 7-8 ani.Lakshman Kiriella, lider al Parlamentului și membru al guvernului, a precizat că este de așteptat ca peste 100 de persoane să fie arestate în legătură cu cele nouă atacuri cu bombă sinucigașe, confirmate de autorități.

Dintre cei nouă atacatori sinucigași, opt au fost identificați, unul fiind femeie. În același timp, autoritățile au anunțat că unul dintre atacatori a studiat în Marea Britanie și Australia.

Rețeaua extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri.

Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic. ​


4450 de afisari


Politia si serviciile secrete din sri lanka
bancher [utilizator], Miercuri, 24 aprilie 2019, 10:16
0/6
nu au facut nimic ptr a preveni atacul, Stiau de atac, stiau locatiile, stiau chiar si numele atacatorilor; toate fusesera primite de la informatori. Dar nu au miscat un deget, semn ca au tinut cu musulmanii.
???
tavu [utilizator], Miercuri, 24 aprilie 2019, 17:44
0/2
E iresponsabil sa declari ca autoritatile au tinut cu musulmanii. Asemenea disfunctionalitati grave se intampla, americanii stiau ca se pregatesc atentatele de la 11 septembrie dar nu au comunicat bine intre ele agentiile de securitate. Asta nu inseamana vreun semn de complicitate.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings