Autoritățile de reglementare pentru siguranța auto din SUA au extins o anchetă privind airbagurile despre care se suspectează ca ar fi fost defecte, cauzând cel puțin 8 decese deoarece nu s-au deschis, relatează USA Today.

HotNews.roFoto: Hotnews

Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) conduce o anchetă care vizează aproximativ 12.3 milioane de airbaguri ale producătorului ZF-TRW, instalate în mașini marca Fiat Chrysler, Honda, Hyundai, Kia, Mitsubishi și Toyota. Airbagurile sunt folosite în modelele din anul 2010 până în cele din 2019, potrivit unui document oficial.

Anchetatorii susțin că acestea nu s-au deschis din cauza senzorilor de coliziune defecți.

"ZF se angajează să respecte siguranța autovehiculului și cooperează cu NHTSA și cu clienții noștri în investigație", a declarat producătorul.

În unltimii ani, au apărut mai multe investigații de acest gen. În 2018, Hyundai a retras de pe piață modelul 2011 Sonata, iar Kia a retras mașinile 2012-13 Forte, pentru a repara mecanismele de airbag defecte. În 2016, Fiat Chrysler a retras 1.43 milioane de vehicule pentru a rectifica aceeași problemă.

De data aceasta, investigația vine după ce două morți au fost provocate de accidente rutiere care au implicat mașini Toyota Corolla.