Netanyahu: Israelul va da noului oraș din Înălțimile Golan numele lui Donald Trump - Hotnews Mobile
1 € 4,7582 1 USD 4,3186luni 14 oct 2019

Netanyahu: Israelul va da noului oraș din Înălțimile Golan numele lui Donald Trump

de V.M. Miercuri, 24 aprilie 2019, 0:32
- a A+
Imagine
​Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marți că noua comunitate înființată în Înălțimile Golan va purta numele președintelui american Donald Trump, ca semn de mulțumire pentru recunoașterea de către SUA a suveranității Israelului asupra platoului strategic, transmite Reuters.Israelul a ocupat o mare parte a Înălțimilor Golan, teritoriu care aparținea Siriei, în timpul Războiului de Șase Zile din 1967, anexând ulterior regiunea în 1981, acțiune ce nu a fost recunoscută internațional. Însă, Statele Unite s-au desprins de celelalte puteri ale lumii luna trecută, când Trump a semnat un decret ce recunoaște suveranitatea Israelului asupra teritoriului.

"Toți israelienii au fost profund mișcați când președintele Trump a luat această decizie istorică", afirmă premierul Benjamin Netanyahu într-o înregistrare video realizată pe Platoul Golan.

El a adăugat că, după sărbătoarea de Pesah (Paștele evreiesc), va "aduce în guvern o rezoluție prin care va propune înființarea unei noi comunități pe Înălțimile Golan, numită după președintele Donald J. Trump".

Președintele american a anunțat în 21 martie recunoașterea suveranității Israelului asupra Înălțimilor Golan , o decizie în contradicție cu poziția de decenii a Statelor Unite.


1867 de afisari


Suna bine
ipolitic [utilizator], Miercuri, 24 aprilie 2019, 6:48
+10/14
Ashkelon,Haifa,Tel Aviv,Trump,Jerusalem,Nazareth...
M-asteptam la
John M. [utilizator], Miercuri, 24 aprilie 2019, 9:05
+8/12
golan Trump...
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings