Alexandra Dulgheru (167 WTA), cap de serie numărul 11, a fost învinsă, luni, de Katerina Kozlova (Ucraina, locul 91 WTA), cap de serie numărul 2, scor 6-2, 6-4, în ultimul tur al calificărilor turneului de categorie WTA International de la Istanbul.

Alexandra DulgheruFoto: wimbledon.com

Dulgheru a cedat după un meci de 70 de minute şi va primi 1.020 de dolari şi 12 puncte WTA.

Tot luni, Ana Bogdan (150 WTA) și Irina Bara (186 WTA) s-au calificat pe tabloul principal al turneului de la Istanbul. Bogdan a trecut în ultimul tur al calificărilor de favorita gazdelor Ipek Oz, iar Bara a eliminat-o pe Julia Glushko, cap de serie numărul 4.

Pe tabloul principal al competiţiei sunt direct acceptate Mihale Buzărnescu (locul 30 WTA), cap de serie numărul 2, Irina Begu (83 WTA) şi Sorana Cîrstea (97 WTA). Toate aceste trei jucătoare vor juca în primul tur cu sportive venite din calificări, astfel că sunt posibile dueluri între românce în această fază.

Competiția din Turcia (de categorie International) este dotată cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari, iar pe tabloul principal se vor afla la start 32 de jucătoare. Suprafața de joc este zgură, iar directorul turneului este Miraç Namli. Prima ediție a avut loc în 2005, iar câștigătoare a fost Venus Williams. În 2018, trofeul a fost cucerit de Pauline Parmentier.