Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
Guvernul va iniția negocieri cu toate statele membre UE pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât și dorinței de revenire acasă a celor plecați la munca în străinătate, spune ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, reluând o propunere controversată mai veche care a stârnit o serie de critici.
"Am avut discuții foarte interesante și aplicate cu reprezentanții mediului de afaceri local (Iași-n.red) care mi-au împărtășit atât ideile, părerile și soluțiile pe care le au pentru dezvoltarea afacerilor, precum și problemele cu care se confruntă. Una din problemele comune ridicate de aceștia a fost lipsa forței de muncă. Tocmai pentru că aceasta este o problemă cu caracter general, întâlnită pe întreg teritoriul României, precum și în alte țări europene, vreau să îi asigur că la nivel guvernamental vom iniția negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât și dorinței de revenire acasă a celor plecați la munca în străinătate", a transmis Teodorovici, pe Facebook.
În urmă cu două săptămâni, ministrul vorbea despre un pachet de măsuri agresive privind piața muncii
.
"Ar trebuie să ne gândim la un pachet agresiv care să aducă o soluţie (...). Libera circulaţie a forţei de muncă a adus mari beneficii economice. Lucrătorii mobili contribuie la PIB-urile ţărilor de origine şi ţărilor-gazdă şi în cele mai multe cazuri au un rol semnificativ în ceea ce priveşte câştigurile celor rămaşi în ţara de origine. Totuşi, mobilitatea muncitorilor poate avea şi efecte negative, de exemplu, atunci când mobilitatea e selectivă, ducând la exodul creierelor şi stopând creşterea potenţială. În viitorul apropiat, prioritatea noastră ar trebui să fie găsirea unei soluţii comune la nivel european şi implementarea unui instrument care să ne ajute în rezolvarea acestui fenomen", a spunea Teodorovici, pe 7 aprilie.
Dealer de sclavi
dookuhaka [utilizator], Duminică, 21 aprilie 2019, 19:26
+5/5
Teodorovici asta vorbeste ca un disperat dealer de sclavi de pe vremea cand sclavia a devenit infractiune - nu mai mult de aproximativ 150 ani in urma.
dookuhaka [utilizator], Duminică, 21 aprilie 2019, 19:26