După raportul lui Mueller, o candidată democrată la prezidențialele americane cere punerea sub acuzare a lui Trump pentru obstrucționarea justiției - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 0,7377luni 21 oct 2019

După raportul lui Mueller, o candidată democrată la prezidențialele americane cere punerea sub acuzare a lui Trump pentru obstrucționarea justiției

de N.O. Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 10:29
- a A+
Imagine
O senatoare democrată din Massachusetts, Elizabeth Warren, a devenit vineri primul candidat la Casa Albă care a cerut începerea procedurilor de punere sub acuzare a președintelui Donald Trump pentru obstrucționarea justiției, după ce raportul de 448 de pagini al procurorului special Mueller a fost publicat, relatează
The Guardian."Ignorarea eforturilor repetate ale președintelui de a obstrucționa o investigație privind comportamentul său neloial ar putea provoca acestei țări mari daune și de lungă durată și ar sugera că atât actualul președinte cât și viitorul președintesunt liberi să facă abuz de putere", a spus senatoarea democrată.

Aceasta este primul candidat la alegerile din 2020 care cere eventuala destituire a lui Trump.


Raportul procurorului special Robert Mueller despre ancheta sa privind rolul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016 a furnizat detalii ample despre eforturile președintelui Donald Trump de a împiedica demersul, oferind democraților muniție din plin împotriva republicanilor, dar nu există consens asupra modului de utilizare a acesteia, relatează Reuters.

Raportul de 448 de pagini al lui Mueller, produsul unei anchete de 22 de luni, a construit un amplu caz asupra faptului că Trump a obstrucționat justiția, dar nu a reușit să concluzioneze că a comis o infracțiune, deși nici nu l-a exonerat.

Mueller a notat că Congresul are puterea de a soluționa dacă Trump a încălcat sau nu legea, iar democrații au promis rapid că vor merge mai departe cu anchetarea președintelui.

Dar liderii partidului au minimizat discuțiile unei puneri sub acuzare cu doar 18 luni înainte de alegerile prezidențiale din 2020, chiar dacă unii dintre membrii proeminenți ai aripei progresiste a partidului, cea mai notabilă fiind Alexandria Ocasio-Cortez, au promis să forțeze ideea.


375 de afisari


in raport scrie clar
debrid [utilizator], Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 11:48
+4/6
Dacă am fi avut încredere, după o investigație aprofundata, că președintele nu a comis în mod evident fapta de obstrucționare a justiției, am fi afirmat astfel. Cu toate acestea, pe baza faptelor și a normelor legale aplicabile, nu putem ajunge la această concluzie. Probele pe care le-am obținut în legătură cu acțiunile și intențiile președintelui prezina aspecte dificile care ne împiedică să stabilim în mod concludent că nu a avut loc un comportament infractional.

Congresul poate aplica legile privind limitarea exercitarii abuzive a atributiilor presedintelui în conformitate cu sistemul nostru constituțional de "checks and balances" și conform principiului că nimeni nu este mai presus de lege.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47983775
Oh, my dear!
gizmo [utilizator], Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 12:38
+2/4
https://youtu.be/Jh1sHhpXuZY?t=106
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings