Reabilitarea țevilor RADET ar putea dura patru ani, iar costul este de peste un miliard de lei - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732luni 21 oct 2019

Reabilitarea țevilor RADET ar putea dura patru ani, iar costul este de peste un miliard de lei

de N.O. Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 8:34
- a A+
Imagine
Primăria Capitalei vrea să investească peste un miliard de lei în reabilitarea sistemului de termoficare, potrivit unui proiect de hotărâre ce trebuie votat săptămâna viitoare în ședința Consiliului General al Municipiului București. Asta, în contextul în care Capitala se confruntă cu mari probleme din cauza avariilorare se produc zilnic. Durata lucrărilor este de patru ani, relatează Mediafax."În ultima perioadă, în cadrul rețelelor de transport a agentului termic s-au produs avarii repetate ce au condus la întreruperi în alimentarea cu căldură a consumatorilor și la reducerea parametrilor de funcționare a sistemului. Problemele apărute în funcționarea și explotarea sistemului de termoficare al Municipiului București s-au produs din mai multe cauze", se arată în proiectul de hotărâre al CGMB pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici necesari investiției de reabilitare a sistemului de termoficare.

Astfel, potrivit proiectului, suma necesară pentru reabilitarea a peste 100 de kilometri de conducte este de 1,2 miliarde de lei, cu tot cu TVA.

Durata lucrărilor este, potrivit proiectului, de patru ani.

În prezent, Capitala se confruntă cu probleme mari din cauza avariilor ce se produc zilnic, iar furnizarea apei calde și a agentului termic este, în unele zone, practic imposibilă, așa cum s-a întâmplat toată iarna, dar și în această săptămână, când peste 600 de blocuri nu au avut apă caldă și căldură.1372 de afisari


dar
codyrocco [utilizator], Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 9:05
+4/4
n-o fi mai ieftina acordarea de subventii penru centrale termice individuale / de bloc?
Pret bun!
Moldovanu [utilizator], Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 9:22
+3/3
1.2 mld lei pentru 100km de conducte (whatever diametru) inseamna 12000 lei/metru. Asta in conditiile in care traseele sunt deja existente, nu este proiectare de la 0. Sapi, scoti conducta veche, sudezi bucata noua, acoperi la loc. Ieftin, nu? Si totul doar pentru cei care nu au centrala termica, cumparata din banii lor.
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings