Dragnea admite că o decizie favorabilă a CCR vizând completurile de trei judecători ar putea avea ca efect reluarea procesului său - Hotnews Mobile
1 € 4,7582 1 USD 4,3186luni 14 oct 2019

Dragnea admite că o decizie favorabilă a CCR vizând completurile de trei judecători ar putea avea ca efect reluarea procesului său

de V.M. Joi, 18 aprilie 2019, 21:07
- a A+
Imagine
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Dumbrăveni (județul Suceava), că o decizie a Curţii Constituţionale (CCR) în privinţa completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar putea avea ca efect reluarea procesului în care este parte, transmite Agerpres.El a fost întrebat de un jurnalist ce efecte ar putea avea în privinţa dosarului său (privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman - n.red.) o decizie care ar putea fi pronunţată vineri în acest sens de către CCR.

"Bineînţeles că discuţia nu se poartă dacă ÎCCJ a acţionat legal sau nu, ci ce efecte ar putea avea... Ce efecte ar putea avea pentru mine? Că se reia procesul. Adică se reia toată această perioadă în care am stat până acum. Ce va face CCR-ul mâine? O să discutăm după... Eu, ştiţi bine, nu cred că a fost vreo excepţie, indiferent care au fost deciziile CCR, le-am respectat şi am comentat puţin, aproape deloc, despre ce a decis Curtea Constituţională. Au fost decizii care au dat câştig de cauză unora, altă dată altora, au acceptat, au respins, dar judecătorii CCR trebuie respectaţi şi toate deciziile trebuie respectate. Pentru noi e de nediscutat nerespectarea sau comentarea unor decizii ale CCR, aşa cum, din păcate, alţii, în frunte cu preşedintele României, nu le iau în seamă şi nu le respectă", a răspuns Dragnea.

Curtea Constituţională a României (CCR) ar putea pronunţa, vineri, decizia asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

Pe 10 aprilie, Curtea a luat în dezbatere sesizarea formulată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, context în care acesta a afirmat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

În replică, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a arătat că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate.

Anterior, ea declarase că în ultimii 15 ani au fost soluţionate de Instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Pe 25 martie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache anunţa că a sesizat CCR privind un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Instanţa supremă. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache.


3562 de afisari


Arestarea grupului infractional organizat psd
Cozmin30 [utilizator], Joi, 18 aprilie 2019, 22:35
+4/6
Nu-i este rusine acestui infractor ?
Nu-i este rusine CCR sa judece o asemenea speta ?
CCR se poate pronunta doar pe constitutionalitate, nu pe legalitate.
Oricum, deciziile CCR nu se aplica decit in viitor, nu pot fi retroactive, nu pot da inapoi un lucru judecat.
Ce prostie este ca trebuie sa fie completuri specializate pe coruptie ?
Este vorba ca un medic oftalmolog sa opereze pe cord, sau un ginecolog sa faca un impant dentar ?
Exista vreun judecator de la ICCJ sa nu stie ce este coruptia ?
In ce sa se specializeze ?
Nu-si da seama un judecator de la ICCJ ca cineva a furat, a luat mita, a facut trafic de influenta, a comis un abuz in serviciu ?
ca sa vezi surpriza...
Dr.Mythnick [utilizator], Joi, 18 aprilie 2019, 22:04
+3/5
ca sa vezi surpriza...
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings