Amnistia fiscală ar putea fi anunțată în mai și ar putea viza ştergerea penalităţilor şi dobânzilor precum şi eşalonarea datoriei de bază (Eugen Teodorovici) - Hotnews Mobile
1 € 4,7582 1 USD 4,3186luni 14 oct 2019

Amnistia fiscală ar putea fi anunțată în mai și ar putea viza ştergerea penalităţilor şi dobânzilor precum şi eşalonarea datoriei de bază (Eugen Teodorovici)

de R.M. Joi, 18 aprilie 2019, 20:39
- a A+
Imagine
O amnistie fiscală care să includă ştergerea penalităţilor şi dobânzilor datorate precum şi eşalonarea datoriei de bază ar putea fi adoptată de Guvern în luna mai. Cel puțin așa își dorește ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.Acesta a declarat joi, la Bistrița, că Guvernul este interesat să dea "o şansă în principal marilor companii publice" dar mecanismul se va aplica şi companiilor private.

"Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem la nivel de Guvern în atenţie. Eu îmi doresc foarte mult ca luna mai să fie luna în care să venim, ca echipă guvernamentală, cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă, printre altele, şi această măsură de restructurare financiară", a spus Teodorovici, citat de agenția Agerpres.

Ministrul Finanţelor Publice a avertizat că cei care se dovedeşte că nu şi-au plătit în acest an datoriile la stat nu vor putea beneficia de o astfel de măsură.

Eugen Teodorovici consideră că restructurarea financiară ar fi o şansă în special pentru marile companii de stat.

"Pe noi ne interesează să dăm o şansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu mai pot fi susţinute de către stat aşa, pe diverse căi. Comisia Europeană, ştiţi foarte bine, spune foarte clar: domnule, este ajutor de stat ilegal, trebuie să recuperezi. Şi atunci, peste un an, doi, trei, cinci sau aşa mai departe, este acest risc ca aceste companii să poată fi închise. Şi atunci, dacă suntem un Guvern responsabil, cum spun eu că suntem şi marea parte a românilor spune acest lucru, trebuie să acţionăm în acest fel", a afirmat ministrul.

Potrivit lui Teodorovici, această amnistie fiscală ar urma să includă ştergerea penalităţilor şi dobânzilor datorate şi eşalonarea datoriei de bază în aşa fel încât tranşele de rambursare să nu afecteze dezvoltarea economică a companiei, iar "compania să nu aibă presiunea plăţii către stat".

Ministrul a dat asigurări că acelaşi mecanism se va aplica şi companiilor private.

Eugen Teodorovici a mai declarat că, din pachetul de măsuri pe care urmează să îl anunţe luna viitoare, mai fac parte unele legate de capitalul negativ pentru companii şi de facilităţi acordate societăţilor care îşi plătesc la timp dările către stat.


8027 de afisari


Mecanism:
fdaniel [utilizator], Joi, 18 aprilie 2019, 21:10
+19/19
Se pun directori membri de partid (ghiciți ce partid!) care jefuiesc tot ce pot într-o firmă de stat și apoi, Guvernul în mărinimia lui (că, de, poate fi mărinimos pe banii MEI) le șterge datoriile....

Curat ieconomie de piață coane :(
Adica
Ochii_pe_voi [utilizator], Joi, 18 aprilie 2019, 21:42
+16/16
Companiile publice, acelea capușate de Ciuma Rosie, conduse de clientii ei cu salarii nesimtite, sa fie deci scutite de datorii. SATA INSEAMNA JAFUL ORGANIZAT SI CONTINUU pe care hotii si penalii din psd+ alde+ udmr l-au facut. Fiecare di cetatenii acestei tari au fost si sunt astfel FURATI de securistii si criminalii care au preluat puterea in 89 si ai caror urmasi conduc azi,
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings