Facebook interzice o serie de lideri și grupări de extremă dreaptă - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732luni 21 oct 2019

Facebook interzice o serie de lideri și grupări de extremă dreaptă

de Sebastian Balanica Joi, 18 aprilie 2019, 20:03
- a A+
Imagine
Facebook a interzis o mai multe persoane și organizații de extrema dreaptă despre care a spus că a "răspândeau ură", scrie BBC .Printre organizațiile interzise se numără Partidul Național Britanic și Nick Griffin, Liga Engleză de Apărare și Frontul Național.

Facebook a spus că a acționat astfel deoarece oamenii implicați aveau o "misiune violentă sau odioasă".

Un purtător de cuvânt al Facebook a precizat cei aflați pe această listă nu vor mai putea avea acces la nicio aplicație Facebook.

În plus, nu vor mai fi permise sprijinul sau glorificarea acestor persoane sau grupuri.

Această acțiune merge mai departe față de restricțiile impuse Britain First anul trecut, când paginile sale oficiale au fost eliminate pentru încălcarea standardelor comunității rețelei.

Ultima mișcare a apărut la scurt timp după ce Facebook a anunțat că va bloca "lauda, ​​sprijinul și reprezentarea naționalismului alb și a separatismului" pe aplicația sa principală și pe Instagram.

Unele personalități controversate, cum ar fi Tommy Robinson, sunt deja interzise pe Facebook.


526 de afisari


Facebook face ce face si isi da arama pe fata
Victor Micea [utilizator], Joi, 18 aprilie 2019, 20:25
+2/4
Extrema stanga nu ?! De ce ?
Ministerul Adevarului
animatron [utilizator], Joi, 18 aprilie 2019, 20:34
+2/4
Corporatia dlui Zuckerberg, el insusi donator al Partidului Democrat american, ar fi cu adevarat credibila in misiunea ei de "moralizare fortata" a Facebook daca nu ar aplica un dublu standard, in functie de ideologia politica.

Nationalismul "alb" nu e diferit de nationalismul "negru" (vezi Farakhan, nu stiu sa fie interzis el sau alti lideri afro-americani cu idei asemanatoare), de ala "galben" (vezi teoriile japoneze despre superioritatea "rasei Yamato") sau ala "hindus".

Exista miscari "separatiste" (in sens teritorial sau etnic) acceptabile de catre Facebook?
E ok sa scrii despre separarea Cataloniei sau Scotiei?
"Transnistria" e blocata pe Facebook?
Dar discursurile extremiste secuiesti despre "aici nu e Romania" ?!

Nu stiu cum decid niste simpli angajati de pe Facebook ce fel de culoare are nationalismul cuiva, probabil ca e vorba de mii de extraordinari experti in psihologie, politica, sociologie, relatii internationale, istorie, studii genetice si antropologice, atat de inteligenti, cultivati si intuitivi incat isi dau seama in doar cateva minute de implicatiile si aspectele unui text.
In caz contrar ar fi vorba de un complet arbitrariu, o "judecata" simplista pe baza de o grila prestabilita, ca intr-un roman al absurdului de Kafka.

Cat timp Facebook nu va interzice si discursurile de "extrema stanga" si liderii care preamaresc realizarile dictaturilor comuniste, dl Zuckerberg nu va face decat "politie politica", lovind in tot ce e de "dreapta" in speranta ca mass media socialist-liberala nu o sa-l mai atace pentru ca a facut miliarde exploatand datele personale a sute de milioane de oameni, fara acordul lor !
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings