UPDATE 01:30 Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că pompierii au reușit să salveze în întregime structura edificiului, potrivit site-ului Thelocal.fr, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime", a afirmat generalul Jean-Claude Gallet. El a mai adăugat, potrivit Associated Press, că două treimi din acoperișul clădirii au fost distruse, iar un pompier a fost rănit în timpul intervențiilor. Oficialul a anunțat că operațiunile de stingere a incendiului vor continua în cursul nopții.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Secretarul de Stat din Ministerul de Interne, Laurent Nunez, a anunțat pe Twitter că incendiul a început să scadă în intensitate, iar turnul nordic al clădirii este în siguranță.

Știrea inițială:

Jean-Claude Gallet, comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, a declarat că următoarele 90 de minute sunt „cruciale” pentru salvarea catedralei, potrivit Mediafax citând CNN.

„Există riscul ca clopotul să cadă. Dacă se întâmplă acest lucru, se va prăbuși turnul. Sunt pompieri în interiorul și exteriorul catedralei. Următoarele 90 de minute sunt cruciale”, a declarat acesta.

„Trebuie să câștigăm această bătălie și să oprim extinderea flăcărilor. Cel mai eficient este să acționăm din interior. Nu suntem siguri dacă vom putea să oprim extinderea incendiului către turnul nordic al clădirii”, a adăugat oficialul.

Imagine luată cu drona: