"Cea mai periculoasă pasăre" din lume își ucide stăpânul - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732vineri 18 oct 2019

"Cea mai periculoasă pasăre" din lume își ucide stăpânul

de Gabriela Florea Luni, 15 aprilie 2019, 23:47
- a A+
Imagine
​O pasăre cazuar , o înaripată care seamănă destul de mult cu păsările emu, și-a atacat și și-a ucis stăpânul la finalul săptămânii trecute în statul Florida, SUA, scrie CNN .Marvin Hajos, în vârstă de 75 de ani, a încercat să sune vineri, în ziua atacului, la serviciul de urgență. O altă persoană, martoră la atac, a sunat și ea la 911 raportând faptul că o pasăre gigantică a atacat un bărbat.

Hajos a fost transportat la un spital din apropiere unde, din păcate, a murit. Pentru moment, pasărea cazuar va rămâne pe proprietatea lui Hajos, în timp ce autoritățile lucrează la anchetă. Investigatorii sunt de părere că moartea a fost un accident. Aceștia cred că bărbatul, care era un crescător de păsări rare, s-a împiedicat, iar pasărea l-a atacat în timp ce bărbatul se afla pe jos.

Comisia de Conservare a Peștilor și a Vieții Sălbatice din Florida consideră că animalele sălbatice care sunt încadrate în clasa a II-a reprezintă un pericol pentru oameni și trebuie să fie ținute în condiții speciale, adică în cuști. Proprietarii trebuie să aibă, de asemenea, o "experiență substanțială" în ceea ce privește îngrijirea animalelor, a mai adăugat comisia.

În categoria animalelor sălbatice din clasa a II-a intră și aligatorii sau leoparzii în timp ce clasa I include prădători precum lei, tigri sau urși.

Păsările cazuar pot crește până la 1,7 m, iar femelele pot cântări până la 72 de kilograme. Grădina Zoologică din San Diego a transmis următorul mesaj: "Cazuarul este, pe drept, considerată cea mai periculoasă pasăre din lume!(...) Cazuarul poate despica orice prădător sau posibilă amenințare doar printr-o simplă lovitură."


22613 afisari


Culmea, cazuarul
moka [utilizator], Marţi, 16 aprilie 2019, 0:20
+11/15
Nu stia ca are stapan...
Csf ncsf
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Marţi, 16 aprilie 2019, 0:50
+7/11
comenteaza
Cookie Settings