Dialog halucinant între un secretar de stat din Ministerul Sănătății și o jurnalistă despre un bolnav de cancer programat la analize peste 3 luni, care a murit după o lună: A murit din cauză că nu a făcut CT? Nu ne-am întâlnit ca să vorbim de cazuri singulare - Hotnews Mobile
1 € 4,7536 1 USD 4,3186marţi 15 oct 2019

Dialog halucinant între un secretar de stat din Ministerul Sănătății și o jurnalistă despre un bolnav de cancer programat la analize peste 3 luni, care a murit după o lună: A murit din cauză că nu a făcut CT? Nu ne-am întâlnit ca să vorbim de cazuri singulare

de Alina Neagu Vineri, 12 aprilie 2019, 16:04
- a A+
Imagine
Dialog halucinant, vineri, la dezbaterea pe tema coplății serviciilor medicale private, între Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și o jurnalistă. Cristian Grasu a fost întrebat ce se poate face pentru ca, dincolo ca statul să deconteze parțial și serviciile medicale private, pacienții să aibă acces la timp la analize, nu după luni de zile. O jurnalistă a dat exemplul unui pacient cu melanom programat peste 3 luni la un CT cerebral, dar care a murit după doar o lună. "A murit din cauză că nu a făcut CT? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, și acum vorbim de cazuri punctuale, singulare", a fost răspunsul lui Cristian Grasu."Acel pacient avea nevoie de un CT cerebral și a fost programat în luna martie. Acel pacient a murit în ianuarie. Pacienții care au nevoie de analize să nu aștepte 3 luni. Au o trimitere de la medicul de familie, cum facem să facă la timp?", a fost întrebat Cristian Grasu.

"Cine decide urgența? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, și acum vorbim de cazuri punctuale, singulare", a fost răspunsul lui Cristian Grasu.

"Da, dar singular, nesingular, omul ăla a murit", a mai spus jurnalista.

"A murit din cauză că nu a făcut CT-ul?", a continuat Cristian Grasu.

Schimbul de replici a avut loc după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a retras de la dezbatere, motivând că are programată o întâlnire cu sindicatele, la Guvern.


13576 de afisari


.
theo667 [utilizator], Vineri, 12 aprilie 2019, 16:25
+37/43
Dar de ce sa plateasca 1500lei daca este asigurat. Si daca nu are bani e sarac lipit dar este ASIGURAT!!
Si de ce sa nu se poata face gratis prin asigurari?
dezumanizati
Cook Communications [utilizator], Vineri, 12 aprilie 2019, 16:12
+23/27
Birocratii din sanatate pare ca si-au pierdut umanitatea -empatia. Isi rationalizeaza comportamentul aberant prin care nu le pasa de oameni. Ei cred ca lucreaza cu cifre, nu cu oameni adevarati.

De aceea sunt extrem de deranjati cand trebuie sa priveasca la cazuri concrete, de oameni care au murit cu zile din cauza lor.
inca 35 de comentarii comenteaza
Cookie Settings