Pană de curent în Venezuela: Autoritățile acuză că e vorba de "un atac" - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732vineri 18 oct 2019

Pană de curent în Venezuela: Autoritățile acuză că e vorba de "un atac"

de I.B. Marţi, 26 martie 2019, 2:21
- a A+
Imagine
Mai multe regiuni din Venezuela s-au confruntat luni cu o nouă pană de curent, pe care autoritățile au atribuit-o unui "atac" asupra barajului electric principal al țării, a declarat Jorge Rodriguez, ministrul Informațiilor din Venezuela, citat de Mediafax și Reuters.

A doua pană de curent de luna aceasta a afectat o mare parte din capitala țării, Caracas, și aproximativ 12 state, au anunțat reprezentanții Ministerului pentru Informații.Aprovizionarea cu energie electrică a fost reluată într-un interval de câteva ore, a transmis ministrul Jorge Rodriguez, menționând că se lucrează la o "reluare progresivă".

"Am fost ținta unui nou atac asupra sitemului electric național", a declarat Rodriguez, menționând că incidentul de luni are "caracteristici comune" cu "atacul" din data de 7 martie, în urma căruia majoritatea regiunilor din Venezuela au rămas fără curent electric timp de o săptămână.

Ministrul nu a atribuit explicit vina în ceea ce privește incidentul de luni, dar a subliniat faptul că "intenția extremiștilor de dreapta din Venezuela de a ataca, de a genera anxietate și teamă pentru a prelua puterea afectează resursele țării".

Pana de curent de luni a venit la mai puțin de două săptămâni de la reluarea aprovizionării cu energie electrică în toate zonele din țară, în urma penei de curent începute în data de 7 martie. Președintele Nicolas Maduro a transmis atunci că incidentul este un "atac cibernetic" efectuat de Statele Unite, ipoteză respinsă de experți, care consideră că de vină sunt sistemele neîntreținute și lipsa investițiilor în domeniul energetic.280 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings