Conducerea clubului de fotbal Cardiff City ar urma să anunţe FIFA că apreciază drept ''nul şi neavenit'' contractul de 17 milioane de euro pe care a fost de acord să-l plătească echipei Nantes pentru transferul lui Emiliano Sala, după ce acesta a decedat într-un accident de avion, scrie AFP care citează Daily Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit cotidianului britanic, Sala a semnat un contract cu Cardiff City care a fost respins de Premier League, moartea acestuia producându-se înainte ca el să semneze noul contract revizuit, transmite Agerpres.

O sursă apropiată clubului din Cardiff a declarat că acordul stipula ca oficialii galezi şi francezi să confirme celor două cluburi că Sala ''a fost înregistrat ca jucător la Cardiff City iar certificatul internaţional de transfer a fost făcut public''.

Aceeaşi sursă a afirmat că acest lucru nu s-a întâmplat înainte de moartea lui Sala, adăugând că "acordul de transfer între Cardiff şi Nantes era supus mai multor condiţii" iar în cazul în care aceste condiţii nu ar fi fost îndeplinite, contractul ar fi nul şi neavenit, fără obligaţii de plată.

Săptămâna trecută, Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) anunţa că a înregistrat cererea clubului francez FC Nantes privind plata indemnizaţiei de transfer a atacantului argentinian Emiliano Sala la echipa Cardiff City.

Avocaţii clubului FC Nantes au precizat atunci că "FIFA a confirmat, printr-un email transmis pe 15 martie, că a înregistrat cererea depusă de FC Nantes şi a precizat că a dat clubului din Cardiff ca termen data de 3 aprilie pentru a răspunde".

Cardiff City a refuzat să plătească prima tranşă de 6 milioane euro din transferul fotbalistului argentinian, care se ridică la 17 milioane euro, invocând unele "anomalii", iar FC Nantes a decis să adreseze FIFA, depunând o plângere în acest sens, pe 26 februarie.

Emiliano Sala şi-a pierdut viaţa într-un accident aviatic produs pe 21 ianuarie, la scurt timp după transferul său la Cardiff, în timp ce traversa Canalul Mânecii. El nu a apucat să joace niciun meci în tricoul echipei din Premier League.