​VIDEO REPORTAJ Campionatul de robotică pe licee: E România aceea frumoasă la care visăm: inteligentă, increzătoare și prietenoasă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD luni 21 iun 2021
Secțiune susținută de MedLife

​VIDEO REPORTAJ Campionatul de robotică pe licee: E România aceea frumoasă la care visăm: inteligentă, increzătoare și prietenoasă

de Daniela Mihai, Ionut Baias, Matei Budes, Catalin Voicu Duminică, 24 martie 2019, 8:06
- a A+
Imagine
Sala Polivalentă din București a găzduit în acest weekend a treia ediție a campionatului național de robotică pe licee, BRD First Tech Challenge . Peste 160 de echipe participante, sute de liceeni inteligenți, prietenoși, încrezători în viitorul lor și care au făcut o atmosfera incredibilă. Cele patru echipe câștigătoare, RobotX HD, Xeo, Watt’s up si Quantum vor merge pentru o confruntare cu liceeni din întreagă lume la Detroit, SUA. Anul trecut, am ajuns cu doua echipe până în semifinale. E România la care visam și va lăsăm să descoperiți acest lucru din reportajul de mai jos.

Unele echipe sunt la debut, din orașe mici de care poate nici nu ați auzit, dar cu toții iau concursul foarte în serios. Echipele câștigătoare vor merge pentru o confruntare cu liceeni din întreagă lume la Detroit, SUA. Anul trecut, România a avut patru echipe acolo, iar două au ajuns până în semifinale. Nu e doar o joacă, nu?

Mulți dintre acești elevi sunt deja acceptați la facultăți din SUA, Marea Britanie sau Olanda, dar foarte mulți aleg să continue studiile în țară. Părerilor lor despre învățământul românesc, societatea românească, despre cât de mult sau de încet evoluăm și ce șansă avem ca popor, într-un interviu viitor.


UPDATE Echipele castigatoare care ne vor reprezenta in SUA sunt: RobotX HD (Colegiului Național de Informatică "Traian Lalescu" Hunedoara), Xeo de la Colegiul Naţional Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia, Watt’s up (Colegiul National Dinicu Golescu, Campulung Muscel) si Quantum (Liceul Teoretic International de Informatica, Bucuresti)Mai multe despre concurs aici:

https://natieprineducatie.ro/

https://www.facebook.com/NatiePrinEducatie/


MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


4756 de afisaricu cine?
doejohn [utilizator], Duminică, 24 martie 2019, 9:51
+5/9
Cand am spus ca nu ai cum sa platesti un profesor de informatica le fel ca pe unul de textile, mi-am luat pe hotnews minusuri la greu (probabil o sa iau si acum). Cu commenturi ca amandoi fac acelasi lucru si de ce sa merite unul salariu mai mare ca celalalt. La concurenta pe care o face mediul privat cel putin in IT, si la faptul ca nu vrea sa ramana nimeni in invatamant, sau cel putini nu aia buni, nu s-a gandit nimeni. Dar aia trebuie sa pregatim, textilisti, sa fie industrie nationala la fel ca in Bangladesh.
Bravo
gabiachim [utilizator], Duminică, 24 martie 2019, 12:25
+3/5
Bravo lor! Sunt elevi de la cele mai bune colegii din tara! Sunt colegii la care media de admitere este peste 9! Bravo lor si parintilor lor !
inca 8 comentarii comenteaza