Cercetătorii au reușit să obțină, cu ajutorul tehnologiei, imagini fără precedent ale inimii bebelușilor încă nenăscuți, ceea ce dă mari speranțe pentru identificarea anomaliilor cardiace, potrivit BBC.

CopilFoto: Captura video

Femeile gravide au fost supuse unei proceduri de imagistigă prin rezonanță magnetică, iar computere performante au realizat ulterior modele 3D ale micilor inimi ale copiilor aflați în perioada de viață intrauterină.

Echipa de la King`s College Londdn, Guy`s și St. Thomas` spune că tehnologia aceasta va putea îmbunătăți modul de îngrijire a copiilor cu afecțiuni congenitale ale inimii și ar putea fi implementată rapid în spitale.

Cum funcționează tehnologia?

O serie de imagini 2D ale inimii sunt surprinse din diferite unghiuri folosind un aparat de imagistică prin rezonanță magnetică. Inima este însă foarte mică, bate incredibil de repede, iar copilul se mișcă în interiorul uterului, astfel că imaginile pot fi neclare.

Aici intervine un program de calculator ultraperformant care alege imaginile pe care le potrivește cu bătăile inimii și apoi realizează o imagine 3D a inimii.