Șeful de cabinet al lui Juan Guaid a fost reținut - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Șeful de cabinet al lui Juan Guaid a fost reținut

de Sebastian Balanica Joi, 21 martie 2019, 14:36
- a A+
Imagine
Serviciile secrete din Venezuela l-au reținut pe șeful de cabinet al liderul opoziției, Juan Guaidó, după un raid la domiciliul său din Caracas, scrie BBC .

Guaidó a cerut eliberarea imediată a șefului său de cabinet, Roberto Marrero, despre care nu se știe unde se află în prezent.

Locuința parlamentarului din opoziție, Sergio Vergara, care este vecin cu Marrero, a fost de asemenea percheziționat, dar acesta nu a fost reținut.

Pe Twitter, Guaidó a scris că Marrero a fost "răpit" și că agenții secreți au "plantat" în locuința acestuia "două puști și o grenadă", în timpul raidului.


Sergio Vergara, care locuiește în același bloc cu Marrero, a declarat că peste 40 de ofițeri puternic înarmați de la agenția de informații Sebin au luat parte la raidurile din cele două apartamente. Vergara a adăugat că șoferul său a fost reținut.

Ministerul Informațiilor din Venezuela nu a comentat acuzațiile.

Săptămâna trecută, procurorul șef a declarat că a cerut Curții Supreme să-l investigheze pe Guaidó pentru presupusul sabotaj al sistemului energetic al țării, în urma masivelor penele de curent care au avut loc recent.

Guaidó a fost recunoscut ca președinte interimar al Venezuelei de mai mult de 50 de țări, inclusiv cele mai multe în America Latină și SUA, dar și România.

Maduro, care are în continuare sprijinul Chinei și Rusiei, acuză o tentativă de lovitură de stat orchestrată de SUA.


1932 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings