Cseke Attila: O eventuală excludere a Fidesz din PPE ar fi o greșeală / PPE are nevoie de partidul lui Viktor Orban și invers - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732vineri 18 oct 2019

Cseke Attila: O eventuală excludere a Fidesz din PPE ar fi o greșeală / PPE are nevoie de partidul lui Viktor Orban și invers

de Redactia Joi, 21 martie 2019, 11:26
- a A+
Imagine
O eventuală excludere din PPE a Fidesz, partidul premierului Ungariei, Viktor Orban, ar fi fost o greșeală, a declarat la RFI liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila. El a spus că "Partidul Popular European are nevoie de Fidesz, iar alegerile pentru Parlamentul European de la sfârșitul lunii mai vor întări această idee".Fidesz, partidul premierului suveranist ungar Viktor Orban, a fost suspendat din Partidul Popular European, în urma atacurilor repetate la adresa Bruxelles-ului.

Cseke Attila crede că o eventuală excludere a Fidesz din PPE ar fi fost o greșeală: "Noi credem în continuare că Partidul Popular European are nevoie de Fidesz și Fidesz are nevoie de Partidul Popular European, iar alegerile pentru Parlamentul European de la sfârșitul lunii mai vor întări această idee, după credința noastră".

Senatorul UDMR spune că "practic, avem de-a face cu un compromis, pentru că textul final al documentului care s-a prezentat și care s-a votat aproape în unanimitate, inclusiv de către reprezentanții Fidesz, este o propunere făcută în comun de conducerea PPE și conducerea Fidesz".

Potrivit acestuia, documentul prevede în esență înființarea unui comitet care va analiza activitatea Fidesz și va da un raport în urma acestei analize, cu anumite propuneri și o sinteză.

"Fidesz-ul din proprie inițiativă a solicitat să se suspende din PPE, până la finalizarea acestei analize. Deci practic, nu avem o excludere, așa cum au dorit unii, nici nu era bine ca acest partid important, cu o prezență destul de importantă chiar în cadrul PPE, să fie exclus".

El a precizat că UDMR a votat pentru această soluție de compromis, iar președintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost prezent.


1176 de afisari


Separatistii maghiari, filiala putinista a FIDESZ
animatron [utilizator], Joi, 21 martie 2019, 11:45
+9/11
Reactie "normala" a unui domn care face parte dintr-o organizatie culturala etnica subventionata direct de la Budapesta de regimul unui autocrat mare admirator al lui Vladimir Putin.

Asta e manualul "micului separatist", te prezinti frumos, vorbesti bland, spui chestiuni "de bun simt", pomenesti de compromis.

Dar in spatele cortinei e acelasi sovinism murdar si criminal, cel care separa oamenii pe criterii de etnie si vrea "tinut" separat de judetele restului tarii.

FIDESZ si UDMR lucreaza cot la cot in interiorul PPE pentru divizarea europenilor pe criterii etnice, o chestiune placuta Moscovei.

E trist sa vezi ca acesti domni au ajuns sa utilizeze si in PPE santajul cu procentele la alegeri, ei o faceau deja in Romania, acolo unde tot pun conditii si cer privilegii si "drepturi" inventate profitand de lupta politica dintre partidele romanesti.

O mobilizare la vot care ar depasi 60-65% din electorat, ar scoate imediat organizatia separatista maghiara din Parlamentul Romaniei.

Asa cum PPE si-ar face un bine si ar castiga in coerenta pe termen lung daca ar elimina sabotorii lui Putin din FIDESZ si UDMR.
ete na..
Martha Logu [utilizator], Joi, 21 martie 2019, 11:54
+8/10
bai Ottilo... ete ca PPE n-are nevoie de sovinismul vostr...
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings