Acțiunile gigantului chimiei Bayer scad puternic, după o nouă condamnare a Monsanto în SUA - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019

Acțiunile gigantului chimiei Bayer scad puternic, după o nouă condamnare a Monsanto în SUA

de Anamaria Apostoiu Miercuri, 20 martie 2019, 17:46
- a A+
Imagine
Acțiunile gigantului chimiei Bayer au scăzut puternic, miercuri, pe bursa din Frankfurt, după un nou eșec al filialei sale în justiția din Statele Unite, unde erbicidul Roundup a fost încă odată considerat cancerigen, conform AFP.În jurul orei 08,40 GMT, acțiunile Bayer scădeau cu 11,85% la 61,44 euro, într-o piață care evolua în roșu.

Acțiunile Bayer au scăzut cu aproape 40% după ce grupul din Leverkusen a finalizat în iunie 2018 achiziționarea Monsanto, pentru 63 miliarde dolari (54 miliarde de euro), mizând pe rolul în creștere al chimiei în industria alimentară.

Gigantul german se confruntă însă cu o avalanșă de proceduri judiciare. În vara anului trecut, un tribunal din San Francisco a condamnat Monsanto la plata unei amenzi de 289 de milioane de dolari pentru că nu a informat asupra gradului de pericol al erbicidului său Roundup, la originea unui cancer suferit de Dewayne Johnson, un grădinar american.

Ulterior, amenda a fost redusă cu mai mult de 200 milioane de dolari, la 78 milioane dolari, dar condamnarea a fost confirmată pe fond.

Marți, un juriu american a stabilit că erbicidul Roundup a fost un "factor substanțial" pentru îmbolnăvirea de cancer în cazul altui bărbat, Edwin Hardeman.

Jurații nu s-au pronunțat decât pentru prima fază a procesului, legat de evaluarea gradului de periculozitate al Roundup, și ramâne să stabilească în continuare responsabilitatea legală pentru Monsanto, deci și pentru Bayer.

"Suntem dezamăgiți" de acest verdict, a reacționat Bayer într-un comunicat.

Investitorii sunt acum prudenți în legătură cu Bayer, având în vedere că în Statele Unite sunt în curs de desfășurare aproximativ 8.000 de proceduri judiciare pentru produsele cu glifosat ale Monsanto.


3505 afisari


Monsanto ar trebui judecat pentru
__alex__ [utilizator], Miercuri, 20 martie 2019, 20:44
+5/5
crime importriva umanitatii. Ei stiu foarte bine efectele glifosatului la nivelul microbiologiei solului, transmiterea prin hrana la om si efectele asupra endogenomului uman. Moartea albinelor si lipsa polenizarii ameninta securitatea alimentara a milionae. Dar ce conteaza, ei sa-si scoata banul, ca sa aiba de unde sa-si cumpere mancare bio, neatinsa de propriile porcarii.
Dacă livrarea de Zyklon B nu i-a oprit...
Nyk1 [utilizator], Miercuri, 20 martie 2019, 17:59
0/4
...puțin probabil să le pună probleme această scădere.
comenteaza
Cookie Settings