Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți că va pleca într-o vizită de două zile la Bruxelles, unde va avea mai multe întâlniri cu oficialii europeni și va "continua dialogul constructiv" cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Dancila BruxellesFoto: Guvernul Romaniei

"În această după-amiază, voi începe o vizită de două zile la Bruxelles, axată pe problematici sociale, cărora le acordăm o atenție deosebită în mandatul președinției noastre rotative. Împreună cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, voi prezida miercuri summitul social tripartid. Este un eveniment deosebit de important, la care vor participa reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor, precum și oficiali din Finlanda și Croația, următoarele două state care vor deține președinția rotativă a Consiliului UE", a declarat Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Ea a mai spus că joi va deschide o dezbatere cu privire la ce înseamnă Europa pentru europeni şi ce schimbări pot fi aduse pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor.

Dăncilă a mai afirmat că va avea și întrevederi cu oficiali europeni și va "continua dialogul constructiv" pe care îl are cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Premierul Viorica Dăncilă şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au stabilit săptămâna trecută un plan de lucru al experţilor români şi europeni, pentru a găsi soluţii de punere în aplicare a recomandărilor MCV.

Frans Timmermans declara că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV privind România şi că i-a înmânat premierului un document cu măsuri și îşi doreşte ca experţii Comisiei Europene şi reprezentanţii Guvernului să discute despre punctele care trebuie soluţionate. "Vrem să ne asigurăm că putem face progrese în ce priveşte domnia legii în România şi vrem să ne asigurăm că lupta împotriva corupţiei nu este abandonată şi continuăm această luptă", a afirmat oficialul european, care a transmis un nou avertisment Guvernului de la București în privința modificării legilor justiției.

"Vreau să discut cu reprezentanţii Guvernului român despre recomandările din raportul MCV. Am predat un document prim-ministrului şi sper ca experţii noştri se vor întâlni curând pentru a parcurge toate punctele. Vrem să ne asigurăm că putem face progrese în ce priveşte domnia legii în România şi vrem să ne asigurăm că lupta împotriva corupţiei nu este abandonată şi continuăm această luptă, deoarece este foarte important pentru viitorul acestei ţări", a mai declarat Timmermans.