Facebook va intensifica eforturile privind combaterea dezimformării înainte de alegerile pentru PE - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Facebook va intensifica eforturile privind combaterea dezimformării înainte de alegerile pentru PE

de I.B. Marţi, 19 martie 2019, 3:23
- a A+
Imagine
Facebook plănuiește să intensifice eforturile privin combaterea dezimformării înainte de alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai, au anunțat luni reprezentanții companiei, relatează Mediafax citând Reuters.

Compania se află sub presiune încă de la alegerile prezidențiale americane din 2016.Luna trecută, UE a acuzat Google, Facebook și Twitter că nu au depus suficient efort pentru a combate știrile false înainte de alegerile europene.

Luni, Facebook a anunțat că va deschide un centru operațional unde vor lucra ingineri, programatori, cercetători și experți în ceea ce privește politicile, acesta urmând să fie coordonat cu organizații externe.

Facebook a mai informat că va începe un parteneriat cu agenția DPA, pentru a ajuta la verificarea acurateții postărilor.

Problema dezimformării a devenit proeminentă după ce agențiile de informații din SUA au stabilit că Rusia a încercat să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump.150 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings