Senatul american, controlat de republicani, a respins joi într-un vot final finanțarea de urgență a zidului pe care Donald Trump vrea să îl construiască la granița cu Mexicul, duându-i o lovitură amară președintelui care american, relatează AFP.

Donald TrumpFoto: Flikr

Cel puțin 12 senatori republicani au votat cu democrații pentru o rezoluție, deja adoptată de către camera inferioară, care proclamă că ”urgența naționațională declarată de președinte pe 15 februarie 2019 (...) este prin prezenta anulată”. Apărând unul dintre cele mai emblematice proiecte ale președinției sale, Donald Trump a anunțat că va refuza să promulge acest text.

"VETO!" - a transmis joi pe Twitter preşedintele american Donald Trump, într-un răspuns pe cât de prompt şi laconic pe atât de previzibil la votul din Senat, care a respins declararea stării de urgenţă naţională ce i-ar fi permis liderului de la Casa Albă să ocolească Congresul pentru a debloca fonduri federale în scopul ridicării zidului la graniţa cu Mexicul, promis încă din campanie împotriva imigraţiei clandestine, relatează AFP, dpa şi Reuters, citate de Agerpres.