VIDEO UPDATE Parlamentarii britanici au aprobat amânarea Brexitului până pe 30 iunie / Organizarea unui al doilea referendum, respinsă - Hotnews Mobile
1 € 4,7315 1 USD 4,2103duminică 21 iul 2019

VIDEO UPDATE Parlamentarii britanici au aprobat amânarea Brexitului până pe 30 iunie / Organizarea unui al doilea referendum, respinsă

de N.O. Joi, 14 martie 2019, 19:25
- a A+
Imagine
Parlamentarii britanici au aprobat amânarea Brexitului până pe 30 iunie, dar au respins masiv un amendament H, care cerea amânarea Brexitului pentru organizarea unui al doilea referendum. De asemenea, Camera Comunelor a refuzat să preia de la Guvern controlul asupra procedurii Brexit.UPDATE 21.20: Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că extinderea articolului 50 va avea nevoie de "acordul unanim" al tuturor statelor UE. De asemenea, acesta a spus Marea Britanie va trebui să justifice orice cerere de amânare a părăsirii blocul comunitar dincolo de sfârșitul lunii martie.

UPDATE 20.28: 412 parlamentari au votat pentru amânarea ieșirii Marii Britanii din UE până pe 30 iunie, în timp ce 202 au votat împotrivă.

Theresa May trebuie acum să ceară UE extinderea articolului 50 până pe 30 iunie 2019. Dacă UE este de acord, Regatul Unit nu va părăsi blocul european pe 29 martie și ar urma să participe la alegerile europarlamentare de pe 26 mai.
  • Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat că Marea Britanie va fi nevoită să participe la alegerile europarlamentare în cazul în care procesul de retragere din Uniunea Europeană nu se încheie înainte de scrutinul programat să se desfășoare în perioada 23-26 mai
UPDATE 20.15: Amendamentul E, al Partidului Laburist, care îi cere lui May să folosească amânarea Brexitului pentru a da Parlamentului timp "să găsească o majoritate pentru o diferită abordare" a fost respins cu o diferență de 16 voturi.

Amendamentul care căuta interzicerea guvernului de a cere Parlamentului să voteze proiectul lui May de ieșire din UE pentru a treia oară a fost restras.UPDATE 20.00 Amendamentul laburistului Hilary Benn care ar fi permis parlamentarilor să preia controlul, pe 20 martie, asupra procesului privind Brexitul a fost respins cu 314 voturi la 312.


Amendamentul privind amânarea Brexitului pentru organizarea unui al doilea referendum - și care fusese depus de Sarah Wollaston de la Grupul Independent - a fost respins cu 334 de voturi la 85.

Poziția oficială a Partidului Laburist era să se abțină de la a vota în vreun fel amendamentul care cerea un al doilea referendum, argumentând că acum nu era momentul potrivit pentru un astfel de vot.

25 de parlamentari laburiști s-au răzvrătit față de poziția liderului partidului votând pentru amendament, alți 18 au votat împotriva amendamentului.

Parlamentul britanic a respins miercuri părăsirea Uniunii Europene fără un acord, slăbind și mai tare poziția premierului Theresa May și pavând drumul pentru un vot care ar putea întârzia Brexitul cel puțin până la sfârșitul lunii iunie, transmite Reuters. După o zi plină de tensiuni, parlamentarii au sfidat guvernul cu un vot de 321 la 278 în favoarea unei moțiuni care exclude sun orice formă un Brexit dezordonat, fără acord.
15624 de afisari


Nici da, nici ba.
ouyang [utilizator], Joi, 14 martie 2019, 19:35
+17/23
Ce vreți, bă? Plecați, stați? Alegeți, dar terminați circul ăsta mai repede. Janghine bine plătite să frece menta am mai văzut. Pot zice că suntem experți.
pai daca referendum nu
Itsoc [utilizator], Joi, 14 martie 2019, 19:35
+16/24
alegeri parlamentare nu
atunci pentru ce cer amanare? pentru a o lua iar de la capat ca in ultimele 3 luni in care guvernul UK sa incerce sa prosteasca UE sa-i lase sa iasa asa, mai softutz, pastrand accesul la piata libera dar in acelasi timp comportandu-se ca un outsider gen ingradirea dreptului de munca, etc.

Ar fi o prostie ca UE sa accepte amanarea mai ales in contextul in care in 2 luni vin alegeri parlamentare cruciale pentru viitorul european iar tarile ramase n-au timp de sclifoseli britanice.

Brexit dur si la gara. Asta au votat, asta eu, se descurca ei dupa aia, il ia pe Trump de buzunar, pe Putin pe Xiang Pi si pe cine or vrea ei dar nu in UE, sa ne lase cu sclifoselile.
inca 17 comentarii comenteaza