Parlamentul European votează pentru anularea candidaturii Turciei pentru aderarea în UE - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Parlamentul European votează pentru anularea candidaturii Turciei pentru aderarea în UE

de A.Z. Joi, 14 martie 2019, 7:35
- a A+
Imagine

Într-un vot neconstrângător, Parlamentul European a cerut suspendarea negocierilor de aderare a Turciei în Uniunea Europeană, citând încălcări grave ale drepturilor omului și a principiului domniei legii. Turcia a catalogat votul ca fiind lipsit de sens, relatează DW.
Parlamentul European a votat în favoarea suspendării formale a discuțiilor de aderare a Turciei în UE, susținând că țara a făcut uriași pași înapoi sub conducerea președintelui Recep Tayyip Erdogan.


,,Parlamentul European rămâne foarte preocupat față de istoricul îngrijorător al Turciei în ceea ce privește respectarea drepturilor omului, domnia legii, libertatea presei și lupta anti-corupție, dar și față de sistemul prezidențial atotputernic", a transmis Parlamentul European miercuri seara.


Guvernele UE ar trebui să formeze o majoritate și să voteze pentru a pune capăt negocierilor cu Turcia.


Kati Piri, raportor UE pentru cazul Turciei, susține că încercările repetate ale membrilor uniunii de a face Ankara să respecte drepturile fundamentale ale omului ,,au aterizat pe urechi surde".


,,Pe lângă încălcarea gravă a drepturilor omului, distrugerea domniei legii și faptul că Turcia are cel mai mare număr de jurnaliști în închisoare din întreaga lumea, constituția amendată recent consolidează autoritarianismul lui Erdogan", susține Piri.4272 de afisari


foarte bine
Mistrelutz [utilizator], Joi, 14 martie 2019, 9:27
+4/4
nu suntem compatibili .
Să pedepsești românii?
asavreau [utilizator], Joi, 14 martie 2019, 9:47
+4/4
Pentru ticăloșia lui Dragnea nu ar fi corect.Bine că UE are la con ducere oameni cu gândire pozitivă care știu să sancționeze abaterile liderilor fără să sufere populația.Iar populația are ocazia ca la vot să scape de astfel de lideri.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings