Parlamentul a votat legea bugetului în aceeași formă, respingând cererea de reexaminare a lui Iohannis - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Parlamentul a votat legea bugetului în aceeași formă, respingând cererea de reexaminare a lui Iohannis

de Red. Miercuri, 13 martie 2019, 14:46
- a A+
Imagine
Camera Deputaților și Senatul au adoptat, miercuri în plen reunit, raportul de admitere al Comisiilor de specialitate la Legea bugetului, în forma trimisă la promulgare, respingând astfel cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis.

Legea a fost votată cu 245 de voturi "pentru", 115 "împotrivă" și 2 abțineri.

Anterior, comisiile reunite pentru buget-finanțe ale Parlamentului au dat raport de admitere la Legea bugetului, în forma adoptată inițial, respingând astfel cererea de reexaminare a șefului statului.De asemenea, toate amendamentele partidelor de Opoziție au fost respinse, iar o dezbatere generală nu a avut loc, ci doar schimburi de replici acide între PSD și PNL-USR.

Parlamentarii PSD-ALDE au susținut că amendamentele Opoziției nu specifică sursele de finanțare, drept urmare nu pot fi admise. A fost prezent la dezbatere și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Acesta a propus aleșilor să voteze proiectul de act normativ fără dezbatere.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vinerea trecută, Parlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, susţinând că este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Demersul președintelui a venit după ce judecătorii CCR au respins, săptămâna trecută, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019.

Iohannis i-a acuzat luni pe liderii PSD pentru că au întârziat adoptarea bugetului în Parlament și le-a transmis acestora "să plece de la guvernare" dacă nu o fac pentru țară. El a indicat PSD ca fiind "unicul vinovat" pentru neaprobarea bugetului până în prezent.

În replică, Partidul Social Democrat a transmis luni seara, într-un comunicat de presă, că șeful statului ar trebui să își ceară scuze de la cei pe care i-a afectat prin blocarea bugetului și a catalogat blocarea bugetului drept un joc electoral.3783 de afisari


vot fara dezbatere ?!
andrei31 [utilizator], Miercuri, 13 martie 2019, 15:12
+11/11
Normal ca fara dezbatere ! Cine a mai pomenit o dezbatere in dictatura comunista ? Ce, in Coreea de Nord, in Rusia, in Belarus, sta cineva sa dezbata. Pacat de oamenii aia care au murit degeaba la revolutie. Macar in onoarea lor si trebuia sa iesim la vot...
:-D
msk [utilizator], Miercuri, 13 martie 2019, 15:11
+8/8
Acum sa vedem de unde scot banii ptr toate prostiile cuprinse in acest buget.
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings